22 Οκτ 2022

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα θέρμανσης


Έως και τις 10 Δεκεμβρίου αναμένονται οι προκαταβολές στα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Οι νέοι δικαιούχοι θα πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου ενώ οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης -σε περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά- αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός των ημερών δίνοντας τη δυνατότητα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει την πλατφόρμα MyΘέρμανση για υποβολή αιτήσεων εντός Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.



Πληρωμές προκαταβολών έως τις 10 Δεκεμβρίου για τους παλαιούς δικαιούχους

Πρόκειται για όσους έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης. Θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που εισέπραξαν πέρυσι έως τις 10 Δεκεμβρίου εφόσον έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 υποβάλουν αίτηση και έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του περσινού επιδόματος σε σχέση με το φετινό επίδομα το οποίο είναι αυξημένο θα γίνει σε δεύτερη φάση.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχουν λάβει το επίδομα θέρμανσης που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι.

Ολα αυτά θα συγκριθουν με τα παραστατικά αγοράς και Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές:

• Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

• Έως την 30η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με τα νέα και τελικά δεδομένα, τα ποσά του επιδόματος θα κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη