4 Οκτ 2022

Η Εξεταστική του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε να δει Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Λαβράνο, Μπίτζιο και Σπίρτζη


«Καλά νέα! Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3-4/11», γνωστοποιεί μέσω Twitter Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι η Επιτροπή «ζητά να δει τους..Μητσοτάκη, Δημητριάδη, Σπίρτζη, Λαβράνο και Μπίτζιο».

«Όσους δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να κληθούν στην Εξεταστική της Βουλής!», προσθέτει με νόημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Μόλις εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενημερώνει ο ίδιος.Ειδικότερα, η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου έρχεται στην Ελλάδα για τις υποκλοπές στις 3-4 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ζητά μεταξύ άλλων να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και/ή τον Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Επίσης καλεί τον Κώστα Τσιάρα. Την ίδια μέρα θα δει επίσης τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Παναγιώτη Κοντολέων, την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο.

Στις 4/11, η PEGA καλεί τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο («ιδιοκτήτης της Krikel» και τον Φέλιξ Μπίτζιο («αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intellexa»).

Ζητά επίσης συναντήσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη και τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογου και Γιάννη Σουλιώτη.
Όλο το πρόγραμμα της Επιτροπής σε Ελλάδα και Κύπρο:

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ


Επιτροπή: «Να παρέμβει η Europol»

Θυμίζουμε ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζήτησε μέσω επιστολής την παρέμβαση της Europol προκειμένου να διερευνήσει τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλων λογισμικών και τις ενδεχόμενες ποινικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζητά τη συνδρομή της για τα παράνομα λογισμικά σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία.

Η επιστολή:Παράλληλα, η επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα αλλά και για τη θέληση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις παράνομων παρακολουθήσεων που έχουν προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στα πολιτικά συστήματα των χωρών.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών τόσο η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld, όσο και ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Dragoș Tudorache είχαν αναφερθεί στην ανάγκη εμπλοκής της Europol.

Αναλυτικά η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής PEGA, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Από τον Ιούνιο του 2021 υπάρχει μια σειρά αποκαλύψεων για την παράνομη χρήση λογισμικών παρακολούθησης κατά πολιτών. Οι στόχοι περιλαμβάνουν δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και δημόσιους λειτουργούς σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ισπανία η Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ενέργειες. Πράγματι δικαστικές έρευνες λαμβάνουν χώρα σε πολλά κράτη μέλη, καθώς και μια ποινική διερεύνηση από το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης.

Υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την ικανότητα και τη θέληση, των εθνικών αρχών να διερευνήσουν σύντομα και σε βάθος. Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαφανιστούν ή να καταστραφούν στοιχεία.

Αν και μια τέτοια πρόταση δεν είναι δεσμευτική, και τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να την απορρίψουν, η Europol θα πρέπει να κάνει ό,τι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, για το συμφέρον των πολιτών της ΕΕ και τη δημόσια ασφάλεια.

Η επιτροπή PEGA, ζητά από τη Europol να εκδόσει πρόταση για έρευνα στα κράτη μέλη που αφορά το ζήτημα».

https://www.ieidiseis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη