7 Οκτ 2022

Νίνα Κασιμάτη: Η «αποτελεσματικότητα» του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη-Μητσοτάκη που διέλυσε το ΣΕΠΕ μετριέται με νεκρούς εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς


Ξανά στη Βουλή φέρνει η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη την εφιαλτική τροπή που έχουν πάρει τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας, τα οποία αυξάνονται ραγδαία και τον μήνα Οκτώβριο, με Κοινοβουλευτική Αναφορά της που κατέθεσε, βάσει της από 06/10/2022 Ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και με την οποία η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον καλεί α) να αναγνωρίσει την αποτυχία της — κατ’ αρμοδιότητά του — πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς και β) να αναλάβει την ευθύνη για το ρεκόρ θανάτων και ατυχημάτων εργαζομένων, αφού προηγουμένως και άμεσα επαναφέρει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και λάβει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων.


Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα δύο ακόμη εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους σε μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα και έναν38χρονο, ο οποίος έχασε την ζωή του την ώρα που δούλευε σε αποθήκη ιντερνετικού σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.

Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μια μαύρη λίστα. Οι οικογένειες τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών που πολλές φορές δεν δίνονται.

Οι υπεύθυνοι στην χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν.

Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα όχι μόνο δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντιθέτως θα γιγαντώνεται.




Επισυνάπτεται η Κοινοβουλευτική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Η «αποτελεσματικότητα» του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που διέλυσε το ΣΕΠΕ μετριέται με νεκρούς εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς.


Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει εκ νέου Κοινοβουλευτική Αναφορά για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη βάσει της από 06/10/2022 Ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας με την οποίαν καταγγέλλεται η εφιαλτική τροπή που έχουν πάρει τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας, τα οποία αυξάνονται ραγδαία και τον μήνα Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα δύο ακόμη εργαζόμενου βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους σε μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα και έναν38χρονο, ο οποίος έχασε την ζωή του την ώρα που δούλευε σε αποθήκη ιντερνετικού σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.
Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μια μαύρη λίστα. Οι οικογένειες τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών που πολλές φορές δεν δίνονται.
Οι υπεύθυνοι στην Χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν.
Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα όχι μόνο δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντιθέτως θα γιγαντώνεται.
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και καλεί ξανά τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, να αναγνωρίσει την αποτυχία της πολιτικής του στη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και

ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς και να αναλάβει την ευθύνη, αφού προηγουμένως επαναφέρει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και λάβει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Επισυνάπτεται η επιστολή.


Αθήνα, 07/10/2022

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Κασιμάτη Νίνα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη