1 Οκτ 2022

Εικόνα φρίκης με τον Μητσοτάκη να χαιρετά χαμογελαστός τον σφαγέα Αλίεφ


Ο διεφθαρμένος δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και με εκτεταμένη δωροδοκία ευρωπαίων πολιτικών και δημοσιογράφων..


Λίγες εβδομάδες αφότου τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν βίασαν, βασάνισαν, τεμάχισαν και δολοφόνησαν Αρμένιες αιχμάλωτες πολέμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σφαγέα, δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στη Σόφια πριν από την τελετή έναρξης του αγωγού διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB.

Οι δύο ηγέτες έκαναν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ανέλυσαν τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα.

Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε τον βασικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια και στον εφοδιασμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης λόγω της θέσης της, τόσο με τις υποδομές στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη, όσο και με τις κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει ως γέφυρα με την Αφρική, όπως π. ως ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον αγωγό φυσικού αερίου IGB, που συνδέει το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας με το βουλγαρικό δίκτυο και θα μπορεί να μεταφέρει 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ως « αγωγός αξιών».

«Το IGB είναι ένας αγωγός ενέργειας. Ταυτόχρονα, είναι ένας «αγωγός αξιών» που θα μεταφέρει το μήνυμα της εθνικής ασφάλειας, της βαλκανικής αλληλεγγύης, της διακρατικής συνεργασίας και της ευημερίας των λαών», είχε πει ο Μητσοτάκης τον Ιούλιο. «Αυτά τα μηνύματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον διαταραγμένο κόσμο μας. Σε μια περιοχή όπου, δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει μια εξαίρεση ανιστόρητης επιθετικότητας, στην οποία όμως ανταποκρίνεται τόσο η παγκόσμια πραγματικότητα όσο και η εθνική μας ετοιμότητα».

Αυτός είναι φυσικά ένας περίεργος ισχυρισμός, καθώς ο αγωγός IGB παρέχει ενέργεια από το Αζερμπαϊτζάν, τη χώρα που το 2020 πραγματοποίησε εθνοκάθαρση των αυτόχθονων Αρμενίων από τα εδάφη των προγόνων τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ακόμη πιο πρόσφατα, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε πολλά τμήματα των μακρών συνόρων τη νύχτα 12-13 Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας ορισμένες από τις θέσεις του αρμενικού στρατού εκεί. Λεπτομέρειες για τις θηριωδίες του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίθεσή τους στην Αρμενία αναφέρθηκαν λεπτομερώς από τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Edward Asryan.

«Διέπραξαν φρικαλεότητες στις θέσεις μάχης μας εναντίον των στρατιωτών μας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών στρατιωτών», είπε ο Αστριάν. «Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω πώς τεμάχισαν μια γυναίκα στρατιώτη, της έκοψαν τα πόδια, τα δάχτυλα και την έγδυσαν. Αυτό είναι πρωτόγνωρη σκληρότητα».

Ένα φρικτό βίντεο που απεικονίζει την επίθεση που περιέγραψε ο Asryan κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η Asbarez, η οποία εξέτασε το βίντεο αλλά δεν το δημοσίευσε λόγω των φρικτών σκηνών.

Η Αρμένισσα που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε είναι η Anush Apetyan, 36 ετών, μητέρα τριών παιδιών, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ζωντανή στο Jermuk και στη συνέχεια βιάστηκε, βασανίστηκε και διαμελίστηκε από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Της έβαλαν τα κομμένα δάχτυλά της στο στόμα και της έβγαλαν το μάτι.



Ωστόσο, παρά τα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν εβδομάδες νωρίτερα, ο Μητσοτάκης δεν είχε κανένα ενδοιασμό να χαμογελάσει χαρούμενα και να σφίξει τα χέρια του δικτάτορα που είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά ελέγχεται και για το μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού δυτικών πολιτικών, το λεγόμενο Λονδρωματ, όπου το Αζερμπαϊτζάν μέσω ενός δικτύου οφσόρ εταιρειών φέρεται να χρημάτισε με τρία τοις Δισεκατομμύρια δολάρια πολιτικούς και δυτικούς δημοσιογράφους προκειμένου να «χαμογελούν» και να αποκρύπτουν τα εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Μητσοτάκης ανοίγει κερκόπορτα στην εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας

Αν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο για συνδεσιμότητα αγωγών και ενέργειας, την ίδια στιγμή θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την προδοτική ακύρωση του αγωγού East Med, επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς κανένα αντίκρισμα, ενώ μετά και την πρόσφατη καταστροφή του αγωγού Nord Stream, η Τουρκία έχει εξελιχθεί στον βασικότερο κόμβο ενέργειας για την Ευρώπη!

Παράλληλα, η Ελλάδα που λόγω Μητσοτάκη έχασε τον πολύτιμο East Med και λόγω άλλων πολιτικών τύπου Μητσοτάκη δεν προχώρησε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αυτή τη στιγμή εξαρτάται πλήρως από τον αγωγό Turk Stream για την ενεργειακή της ασφάλεια.

Ο Αλίεφ από την άλλη, δήλωσε ξεκάθαρα κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του Έλληνα Πρέσβη το 2020 ότι το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας.

«Μπορώ να σας πω, και δεν είναι μυστικό, ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και εταίρος μας, αλλά και μια αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς κανέναν δισταγμό, στηρίζουμε την Τουρκία και θα τη στηρίξουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τους υποστηρίζουμε [την Τουρκία] σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο δικτάτορας.

Μόλις τον Μάιο πραγματοποιήθηκε η τουρκική άσκηση EFES 2022 με τη συμμετοχή αζερικών ειδικών δυνάμεων και είχε ιδιαίτερη εστίαση στις αποβάσεις και τις εισβολές σε ελληνικά νησιά.

Αν γινόταν πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναμφίβολα το Αζερμπαϊτζάν θα έχει μεγάλη συμμετοχή και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι η ροή ενέργειας από τη χώρα του Καυκάσου προς την Ελλάδα θα διακοπεί. Εμβαθύνοντας τους δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν, ο Μητσοτάκης φέρνει την Ελλάδα σε θέση μεγαλύτερης ευπάθειας και εμπιστοσύνης, όπως ακριβώς συνέβη στη Γερμανία με τη ρωσική ενέργεια, και τώρα βλέπουμε την οικονομική καταστροφή να εκτυλίσσεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η ανάλυση που κάνει το έγκυρο Greek city times.

Ο Μητσοτάκης πάντα δικαιολογούσε τη διακοπή των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τον φιλελευθερισμό. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί αναμφίβολα ότι δεν είναι παρά μια φάρσα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τσιτάτα για να δικαιολογήσει γιατί ακολουθεί εντολές από ανώτερες δυνάμεις.

Είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε πώς το Αζερμπαϊτζάν υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους αυτούς τους άλλους όρους που επαναλαμβάνονται σαν ατελείωτο παραλήρημα. Μάλλον, όλα όσα έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι το αρμενικό αίμα δεν έχει αξία και προσθέτει προσβολή στην αξία περιγράφοντας τον αγωγό διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB ως «αγωγό αξιών».





newsbreak.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη