2 Οκτ 2022

Οι Ουκρανοί μπήκαν στη Λιμάν – Μάχες μέσα στην πόλη... Θα είναι γίνει το νέο Στάλινγκραντ ή θα πέσει η πόλη;


Ο ουκρανικός στρατός μέσω βίντεο δείχνει ότι εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, όπου πλέον μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις και όλοι κρατούν την ανάσα καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν η πόλη θα γίνει ένα “νέο Στάλινγκραντ” ή τελικά οι... ουκρανοί θα καταφέρουν να την καταλάβουν.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι Ουκρανοί βρίσκονται στα περίχωρα από βορά και νότο αφήνοντας έτσι το κύριο μέρος της πόλης ελεύθερο (υπό ρωσικό έλεγχο) από όπου ακόμα γίνεται τροφοδοσία και μεταφορά μικρών ενισχύσεων.


Άγνωστος παραμένει ακόμα ο ρωσικός σχεδιασμός για την πόλη και πως θα κινηθούν οι κύριες εφεδρικές μονάδες που στέλνονται προς ενίσχυση.

«Περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι από ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Liman, στην αυτονομιστική ουκρανική περιοχή του Ντόνετσκ», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στο Λουγκάνσκ, Σεργκέι Χαϊντάι.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, στην επίθεση στη Λιμάν συμμετέχουν 6.000-10.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

“Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λιμάν”, είχε δηλώσει ο Τσερεβάτι στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι” βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευταίες ημέρες. “Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους”,
 είχε προσθέσει.

«Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι πάντα μέρος της Ουκρανίας», ακούγεται να λέει ένας από τους δύο χαμογελώντας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη