30 Νοε 2022

Ο πιο γκαφατζής υπουργός…


Δεν φημίζεται για την πολιτική του διορατικότητα ούτε για τις έγκυρες πολιτικές του εκτιμήσεις ο Στέλιος Πέτσας, που μπορεί να είναι και ο πιο γκαφατζής υπουργός της κυβέρνησης. Όμως, επειδή είναι προφανές ότι στερείται αυτογνωσίας, βγαίνει μέρα παρά μέρα στα μέσα ενημέρωσης και προσφέρει πλούσιο υλικό.
Ετσι, μετά την προχθεσινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ και την απαράδεκτη παρέμβασή του για να αλλάξει ο τίτλος στη συνέντευξη που έδωσε -προφανώς, επειδή κάποιος από το επιτελικό κράτος του Μαξίμου τον κατσάδιασε που βγήκε στην ΕΡΤ και σχεδόν προκήρυξε εκλογές-, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 έδειξε ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από την εμμονή που έχει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή έχει κόψει τις γέφυρες συνεργασίας με τη Ν.Δ. και έφτασε σε σημείο να του δώσει και επικοινωνιακές συμβουλές: «Η στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης τον οδήγησε σε βύθιση σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να πάρει, εάν δεν είχε ακολουθήσει τη διμέτωπη πολιτική επίθεση» είπε και τόνισε: «Η στρατηγική εγκλωβισμού σε μονοθεματική ατζέντα έφερε τον χώρο αυτόν μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση». Δεν έχει ο κ. Ανδρουλάκης παρά να τον καλέσει ως σύμβουλό του στη Χαριλάου Τρικούπη, μπας και δει το φως το αληθινό και συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Εκτίμησε ακόμα ότι, «όπως δείχνουν οι μετρήσεις, είναι εφικτός ο πήχης της αυτοδυναμίας με τη δεύτερη εκλογή» και είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν την άνοιξη, όπως είπε, για να μπορέσουν να γίνουν οι δύο εκλογές. Σχετικά με τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Πέτσας, αφού τόνισε την εκτίμησή του ότι η Ν.Δ. θα βγει αυτοδύναμη από τις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν, επανέλαβε τη ρήση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «αυτοδύναμη Ν.Δ. δεν σημαίνει και μονοκομματική κυβέρνηση»https://fonaklas.blogspot.com/2022/11/blog-post_6558.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη