4 Δεκ 2022

Η Σουηδία πέταξε στα σκουπίδια την δημοκρατία: Κούρδος ακτιβιστής εκδόθηκε στην Τουρκία


Λειτούργησε ο τουρκικός εκβιασμός με τις πλάτες του ΝΑΤΟ
Ως μέρος του μνημονίου ένταξης στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία εξέδωσε τον πρώτο Κούρδο τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για «τρομοκρατία».

Η συγκεκριμένη είδηση προκαλεί ανατριχίλα ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία ως κράτος – τρομοκράτης, βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους τρίτων χωρών με πρόσχημα πάλι την τρομοκρατία!

Ο Κούρδος Μαχμούτ Τατ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 10 μηνών στην Τουρκία, ζήτησε άσυλο στη Σουηδία το 2015, αλλά του το αρνήθηκαν.

Είναι το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα βαφτίζει «τρομοκρατική οργάνωση», που εκδόθηκε στην Τουρκία από τη Σουηδία. Είναι το πρώτο συγκεκριμένο βήμα προς την εφαρμογή του μνημονίου ένταξης στο ΝΑΤΟ που υπογράφηκε με την Τουρκία, το οποίο προβλέπει την έκδοση υπόπτων για τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV το Σάββατο.

Η Τουρκία αναμένει ότι η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταστρέψουν τις δημοκρατικές τους αξίες για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δικαιώνεται…

Ο Μαχμούτ Τατ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών στην Τουρκία σε μία δίκη – παρωδία,. Συνελήφθη τελικά από τη σουηδική αστυνομία. Ο Τατ μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Παρασκευής και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης για διαδικασίες που σχετίζονται με την εκτέλεση ποινής.

Η έκδοση ενός καταδικασμένου «τρομοκράτη» από τη Σουηδία στην Τουρκία σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τις συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Μετά τα αποτελέσματά τους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα σημείωσε την πιο σταθερή στάση της Σουηδίας ως προς την ένταξη στη συμμαχία, αλλά ότι αναμένονται συγκεκριμένα βήματα για την εφαρμογή του μνημονίου ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία τον Μάιο, αλλά η Τουρκία μπλόκαρε τη διαδικασία, απαιτώντας να κηρύξουν τρομοκράτες τις κουρδικές οργανώσεις και να εκδώσουν άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατία ή συμμετοχή σε απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Φινλανδό πρόεδρο Σαούλι Νιινίστο, την τότε πρωθυπουργό της Σουηδίας Magdalena Andersson και τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης, που επιτρέπει στη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν είναι οριστικό και ότι το τουρκικό κοινοβούλιο ενδέχεται να μην το εγκρίνει εάν οι δύο χώρες δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις που περιγράφονται σε αυτό για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Περιλαμβάνουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την οργάνωση FETO στην Τουρκία.

newsbreak.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη