31 Ιαν 2023

Αστυνομικοί «εισέβαλαν» για να αρπάξουν το «φάκελο» για την υπόθεση του γιου Θεοδωρικάκου?


Σειρά σοβαρών καταγγελιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και την προσπάθεια συγκάλυψης υπόθεσης μικροποσότητας ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται ο γιος του.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας χθες, Κυριακή, και ο υπουργός, αργά το βράδυ, με οργισμένη ανακοίνωση διέψευσε κατηγορηματικά ότι ισχύει, αποδίδοντας την καταγγελία από τον πρώην ανώτερο αξιωματικό σε εκδικητική διάθεση γιατί αποστρατεύθηκε βάσει των νέων κρίσεων.

Ωστόσο τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα και αμφιβολίες. Πέραν των φωτογραφιών με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο της παρέας του γιου του υπουργού, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος είχε πει ότι δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό, αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, μιλούν και για απόπειρα κλοπής του σχετικού φακέλου από αστυνομικούς που μάλλον ανήκουν στη φρουρά του υπουργού.
Νέα διάψευση από Θεοδωρικάκο

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχολίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιμένοντας πως πρόκειται για συκοφαντίες και αστήρικτες κατηγορίες.

Μάλιστα το υπουργείο αναφέρεται και στην υπόθεση περί επικοινωνιών και συναλλαγών αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις που αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, τονίζοντας ότι και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη».
Η καταγγελία για απόπειρα κλοπής του φακέλου

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, από την στιγμή που ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έδωσε την κατάθεσή του στο Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα στο επόμενο 24ωρο ομάδα αστυνομικών που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και, ίσως, πολύ κοντά στον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, επισκέφτηκαν την υπηρεσία με σκοπό να ανακτήσουν την κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού.

Πηγές αναφέρουν στο MEGA, πως οι αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον φάκελο της υπόθεσης, συγκρούστηκαν με τους συναδέλφους τους με αποτέλεσμα σχεδόν να πιαστούν στα χέρια.

Τα πνεύματα ηρέμησαν δικαστικοί λειτουργοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο φάκελος παρέμεινε στην υπηρεσία.

https://www.tanea.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη