29 Ιαν 2023

Χαμός στην Τουρκία: «Αρπάχτηκαν» Ερντογάν – Μπαμπατζάν - «Πήγαινε πούλα πάνες»


Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Το σκηνικό μοιάζει σαν «ένας εναντίον όλων», με τον Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να αποκρούσε τα μαζικά πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση. Μεταξύ αυτών και το άλλοτε «δικό του παιδί», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα AKP και έχει δημιουργήσει το κόμμα Ανάπτυξης και Προόδου DEVA. Ο Μπαμπατζάν μάλιστα είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τους χειρισμούς στην οικονομία.

Το τελευταίο επεισόδιο της σφοδρής σύγκρουσης σημειώθηκε όταν ο Μπαμπατζάν κατηγόρησε τον Ερντογάν και την κυβέρνησή τους για κονδύλια από κρατικά ταμεία που μεταφέρθηκαν στην Baykar, εταιρεία συμφερόντων του γαμπρού του Ερντογάν, που κατασκευάζει τα drone Βayraktar.


Τα σχόλια αυτά του Μπαμπατζάν, προκάλεσαν την οργή του Τούρκου προέδρου, ο οποίος μιλώντας σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του σχολίασε απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του: «Μόνον οι διαταραγμένοι επιτίθενται σε αμυντική βιομηχανία της χώρας τους. Το να γκρινιάζει η Ελλάδα το θεωρώ φυσιολογικό. Όπως είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε κάθε αξία στη χώρα μας, έτσι είναι και υποχρέωσή μας να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή τη μοχθηρή επίθεση. Ξέρεις τι είναι ανταγωνισμός; Τράβα να πουλήσεις πάνες, ή να πλέκεις υφάσματα. Δεν είναι δουλειά σου. Ήσουν μαζί μου επί 15 χρόνια και δεν έμαθες τίποτε από μένα».

Ο Μπαμπατζάν σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ερντογάν: «Είναι ντροπή να πουλάει κανείς πάνες; Ναι, είμαι γόνος οικογένειας βιοτεχνών. Ναι, όταν ήμουν παιδί, ακόμα και όταν ήμουν στο δημοτικό, δούλευα στους αργαλειούς. Δούλευα από μικρός.

Πάντα δούλευα με φιλότιμους εργάτες. Ευτυχώς, έβγαζα πάντα το ψωμί μου. Και εξακολούθησα να εργάζομαι για να βγάζουμε τα προς το ζην με την οικογένειά μου και τους υπαλλήλους μας. Τα χρήματα που βγάζαμε ήταν τίμια. Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, είναι τιμή μου να δουλεύω και να βγάζω με τον ιδρώτα μου το ψωμί μου. Τώρα στέκομαι ενώπιόν σας ως πολιτικός. Κύριε Ερντογάν, και συ πουλούσες κουλούρια, μπισκότα και σουτζούκια. Υπήρχαν χρόνια που έβγαζες τα προς το ζην με τον ιδρώτα του προσώπου σου. Όταν μπήκες στην πολιτική, είπες “έχω μόνο ένα δαχτυλίδι”. Τι έγινε στη συνέχεια;»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη