27 Ιαν 2023

Μπακογιάννης κατά εργαζομένων: Τους «φλόμωσε» με υποσχέσεις και τελικά άσκησε κρυφά έφεση!


Μάρκος Λεονταρίδης
Σε μια άκρως αντεργατική κίνηση κατά δικαιωμένων δικαστικά εργαζομένων, προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος αφού πρώτα «φλόμωσε» τους εργαζόμενους με υποσχέσεις στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον...απόφασης που τους δικαίωνε για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, στο οποίο είχε γίνει περικοπή για έξι μήνες!
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο Δήμου Αθηναίων «Η ΑΘΗΝΑ», οι εργαζόμενοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου είχαν προχωρήσει σε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για την περικοπή του επιδόματος. Η προσφυγή που για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους δικαιώθηκε.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με το δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη και τον γενικό γραμματέα του δήμου Αλέξανδρο Τσιατσιάμη. Τους κατέθεσε την απόφαση και ζήτησε το ποσό να πληρωθεί άμεσα από το δήμο.

Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας για μεγάλο χρονικό διάστημα υποστήριζαν ότι εξετάζουν το θέμα προκειμένου να δώσουν λύση. Απάντηση όμως, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν έδωσαν ποτέ! Και το κορυφαίο! Όχι μόνο «δούλευαν» το σωματείο αλλά την ίδια ώρα προχώρησαν πίσω από την πλάτη τους σε έφεση εναντίον της απόφασης προκειμένου να μην πληρώσουν, η οποία θα δικαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου!!!

Το Σωματείο καταδικάζει την κίνηση του δημάρχου και καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην απόσυρση της έφεσης.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:




https://www.aftodioikisi.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη