25 Ιαν 2023

Google: Αβάσιμη η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ


Τι απαντά η Google στην προσφυγή εναντίον της

Η Google της Alphabet Inc. (GOOGL.O) δήλωσε την Τετάρτη ότι θεωρεί ότι η καταγγελία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κατηγορεί την εταιρεία για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ψηφιακή διαφήμιση είναι «αβάσιμη». Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι θα «υπερασπιστεί τον εαυτό της σθεναρά».

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι η Google θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει τη σουίτα διαχείρισης διαφημίσεων, αντιμετωπίζοντας μια επιχείρηση που απέφερε περίπου το 12% των εσόδων της Google το 2021, ενώ παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας μηχανών αναζήτησης και cloud.

Η Google, η οποία εξαρτάται από τη διαφημιστική της δραστηριότητα για περίπου το 80% των εσόδων της, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «διπλασιάζει ένα λανθασμένο επιχείρημα που θα επιβραδύνει την καινοτομία, θα αυξήσει τα τέλη διαφήμισης και θα δυσχεράνει την ανάπτυξη χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και εκδοτών».


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι έρευνες και οι αγωγές της στον τομέα της Μεγάλης Τεχνολογίας αποσκοπούν στην εξίσωση των όρων ανταγωνισμού για τους μικρότερους αντιπάλους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ομάδα ισχυρών εταιρειών που περιλαμβάνουν την Amazon.com (AMZN.O), την ιδιοκτήτρια του Facebook Meta Platforms (META.O) και την Apple Inc (AAPL.O).

Πηγή: Reuters
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη