26 Ιαν 2023

Προειδοποίηση Κρεμλίνου για βλήματα των Leopard με απεμπλουτισμένο ουράνιο


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν στο Ντονιέτσκ αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας-Η Μόσχα προειδοποιεί ότι αν τα άρματα μάχης Leopard που θα δοθούν στο Κίεβο ρίξουν βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο τότε η ρωσική πλευρά θα το θεωρήσει ως ρίψη “βρώμικης βόμβας” και θα αντιδράσει ανάλογα

“Κόκκινη” προειδοποίηση έδωσε Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος απείλησε το Κίεβο για τις συνέπειες της χρήσης πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Ο A. Gavrilov δήλωσε σε Δύση και Ουκρανούς: “Η χρήση οβίδων με ουράνιο από το Κίεβο θα θεωρηθεί ως χρήση βρώμικων βομβών”.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι η χρήση “ βρώμικων βομβών” θα έχει μια ανάλογου τύπου αντίδραση, την οποία δυστυχώς θα δεχθούν οι κάτοικοι στην Ουκρανία.



Την ίδια περίοδο εμφανίζεται βίντεο σε βρετανική εφημερίδα που δείχνει την πιθανή ρίψη βόμβας διασποράς στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων, με τις μάχες να έχουν εισέλθει στο πιο κρίσιμο σημείο.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν στο Ντονιέσκ αναφέρει τι ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Η ρωσική νότια ομάδα στρατευμάτων προχωρά με επιτυχία στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ τονίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

“Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 60 άτομα, τα οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

Η νότια ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων συνέχισε την επιτυχημένη επίθεσή της στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, σύμφωνα με μια έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης.



«Οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών ημερησίως προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 60 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, δύο φορτηγά και ένα οβιδοβόλο Msta-B», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν εχθρικούς στόχους στην περιοχή Zaliznyansky, Dubovo-Vasilevka, Seversk και Pobeda στο Ντονιέτσκ.

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε επίσης να καταστρέψει δύο αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ίδια κατεύθυνση.



Ο Πουσίλιν ανέφερε την προέλαση του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση Ουλγκεντάρ στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.

“Την τελευταία ημέρα, οι Ουκρανοί απώλεσαν πάνω από 90 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένα θωρακισμένο όχημα και δύο γερμανικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000.
Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Αρτεμόβσκ

Η ρωσική κεντρική ομάδα στρατευμάτων χτύπησε συγκέντρωση των ουκρανικών μονάδων κοντά στη Stelmakhivka στο Λουγκάνσκ, στη Serebryanka και στη Yampolovka στην κατεύθυνση Κρασναλιμάνσκι.

«Περισσότερο από 20 Ουκρανοί στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000 γερμανικής κατασκευής, Krab, Msta-S και Gvozdika, καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε προσπάθεια των Ουκρανών σαμποτέρ να αποβιβαστούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου και κατέστρεψε εχθρικές αποθήκες στην περιοχή Χερσώνα.

Το Κίεβο έχασε 30 Ουκρανούς στρατιώτες, τρία σκάφη και δύο οχήματα μάχης πεζικού.



Douglas Abbott Macgregor – retired U.S. Army colonel : "The Ukrainians have already lost almost 3 times the number of dead than we did in in the last 9 months of Vietnam. 157,000 dead." pic.twitter.com/9F8fjCGDBJ




— Sinnaig (@Sinnaig) January 24, 2023



Ο Ντάγκλας Άμποτ Μακγκρέγκορ, απόστρατος Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού δήλωσε : “Οι Ουκρανοί έχουν ήδη χάσει σχεδόν 3 φορές τον αριθμό των νεκρών από εμάς τους τελευταίους 9 μήνες του Βιετνάμ. 157.000 νεκροί.”


Οι ρωσικές δυνάμεις στην Λευκορωσία υλοποιούν εκπαίδευση και δεν ετοιμάζονται για επίθεση

Υπάρχουν σχεδόν 6.000 Ρώσοι στρατιώτες στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Κύριας Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, την αντίστοιχη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος της Κύριας Υπηρεσίας Πληροφοριών Vadym Skibitsky.

“Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος της Λευκορωσίας είναι 5.800 στρατιωτικοί. Η δεύτερη μηχανοποιημένη μεραρχία έχει πλέον μετακινηθεί στο έδαφος της Ρωσίας και έχει επίσης εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αυτή είναι η περιοχή Λουχάνσκ. Τώρα μονάδες της 6ης μεραρχίας, μονάδες στρατευμάτων, εισέρχονται εκεί για εκπαίδευση. Δεν υπάρχει ισχυρό αεροπορικό σώμα, παρά την εκπαίδευση, δεν υπάρχουν συστήματα πυραύλων και αερομεταφερόμενα στρατεύματα», είπε ο Σκίμιτσκι.



Η Μόσχα θα επιδιώξει σίγουρα να προελάσουν οι δυνάμεις της όσο πιο βαθιά γίνεται, με στόχο την καταστροφή της δυτικής βοήθειας, αν είναι δυνατόν ακόμα και πριν φτάσει αυτή, ενώ η πορεία των επιχειρήσεων δεν έχει μεγάλη ταχύτητα από πλευράς ρωσικών δυνάμεων.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη