3 Φεβ 2023

Κώστας Καραμανλής: Από τον Τσίπρα ακούω μόνο κραυγές - Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι παρακολουθούσε υπουργούς και τροϊκανούς


Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε όξυνση την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλίτευσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κι στην εκπομπή «Σήμερα» με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον κ. Άκη Παυλόπουλο.
Ο κ. Καραμανλής σχολίασε επίσης την παραδοχή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Φίλη, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση παρακολουθούσε στελέχη της και στελέχη της Τρόικα.
Κάλεσε ειδικότερα τον κ. Φίλη να ρωτήσει τον κ. Ρουμπάτη και τον κ.Τσίπρα γιατί παρακολουθούσε τους τροϊκανούς και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος το αποφάσισε αυτό;», διερωτήθηκε απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σηκώνω τα χέρια ψηλά, διότι αυτό δεν είναι επιχειρηματολογία. Για λόγους ασφαλείας παρακολουθούσατε τους Υπουργούς σας και τον Πιτσιόρλα; Καταλαβαίνετε εδώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κατέληξε απευθυνόμενος στον κ.Φίλη: «Παραδεχθήκατε ότι παρακολουθούσατε τους υπουργούς και τους τροϊκανούς».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως το 2015 όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών τον παρακολουθούσε η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά τη δική σας».
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης: «Ζητώ την ύστατη ώρα να κάνουμε ως πολιτικό σύστημα ένα σοβαρό διάλογο για αυτά τα ζητήματα Δημοκρατίας, όχι να εκτοξεύουμε βολές. Εδώ τι είδαμε σήμερα; Είδαμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκινήσει έναν απαράδεκτο ακτιβισμό. Δεν μου θυμίζει το ΣΥΡΙΖΑ του 2015, μου θυμίζει το ΣΥΡΙΖΑ του 2012. Και θεωρώ ότι αυτό κ. Φίλη θα το κρίνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες, που θα έρθουν στις κάλπες, όχι όταν θέλετε εσείς, αλλά όταν λέει το Σύνταγμα».
Ο κ. Καραμανλής σχολίασε επίσης ότι: «Να κάνουμε ένα διάλογο σοβαρό, μία αντιπαράθεση σοβαρή. Η σύγκρουση δεν είναι κακό πράγμα. Αλλά η εκτός ορίων σύγκρουση και να ακούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάει για εκτροπή, για αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να απέχει από τη Βουλή, αυτά θεωρώ ότι είναι πράγματα ανησυχητικά και επικίνδυνα».
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονεί το Κοινοβούλιο και υπογράμμισε ότι σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να βρίσκεται μέσα στη Βουλή.
«Δεν έχει το μονοπώλιο στη δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάτι το οποίο, εγώ τουλάχιστον όσο είμαι στην πολιτική δεν το έχω δει. Βγήκε και ζήτησε συγνώμη, είπε ότι ήταν αστοχία, έκανε θεσμικές προτάσεις. Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι στη Δικαιοσύνη», σημείωσε επίσης.
Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι: «Εδώ χρειάζεται να γίνει ένας σοβαρός διάλογος ο οποίος δυστυχώς δεν γίνεται. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή. Να προστατεύσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών των πολιτών και να μην καταστρατηγήσουμε το απόρρητο που υπάρχει για ζητήματα εθνικής ασφάλειας» και πρόσθεσε: «Στο Κοινοβούλιο προτάσεις άκουσα από τον Μητσοτάκη. Από τον Τσίπρα άκουσα κραυγές και λυπάμαι που το λέω αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία παράδοση που προέρχεται από την αριστερά του ΚΚΕ Εσωτερικού. Και απορώ ο Λεωνίδας Κύρκος τι θα έλεγε. Υποτίθεται ότι είστε συνεχιστές αυτής της παραδοσιακής δημοκρατικής Αριστεράς, που έδινε μάχες μέσα στο Κοινοβούλιο, όχι στο πεζοδρόμιο».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε επίσης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: «Η απέχθεια η δική σας στο Κοινοβούλιο με ανησυχεί» και υπογράμμισε ότι: «Η Δημοκρατία από το 1974 και μετά, ταυτίζεται με το Κοινοβούλιο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη