3 Φεβ 2023

Στ. Καλαφάτης: «Στην παραγωγή τοξικότητας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα εμείς θα συνεχίσουμε ν΄απαντάμε με παραγωγή έργων»


«Ευθεία βολή και προσβολή της ίδιας της κοινοβουλευτικής λειτουργίας», χαρακτήρισε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει απ΄τις ψηφοφορίες της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης ​Σταύρος Καλαφάτης, στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.
Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης «Πιστεύω ότι υπάρχει μια βαθειά προσβολή απέναντι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια ύβρις από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται σε «εκβιαζόμενους» Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό υπονομεύει και το κύρος του Κοινοβουλίου. Είναι μια ευθεία βολή και μια προσβολή της ίδιας της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και η πρωτοφανής απόφαση ν΄απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Θυμίζω ότι μόλις πριν λίγες μέρες έγινε διεξοδική συζήτηση και πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή και υπήρξε εκκωφαντική απάντηση της Κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Είναι μια ανοικονόμητη πράξη», επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών. «Και δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβη το 2019. Θυμίζω, τόνισε, ότι στα τέλη Μαΐου του 2019 ο κ. Τσίπρας, ουσιαστικά μη έχοντας την πολιτική νομιμοποίηση, όπως ο ίδιος είπε -μετά από μια βαριά ήττα στις Ευρωεκλογές- δήλωσε ότι θα πάει σε εκλογές. Και ξαφνικά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανέστειλε την απόφασή του κρατώντας ανοικτή τη Βουλή ώστε να ψηφίσουν -ουσιαστικά αυτός ήταν και ο σκοπός- διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας και του ποινικού κώδικα, οι οποίες ήταν ύποπτες και απαράδεκτες. Γι΄αυτόν τον λόγο τότε η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετείχε. Θυμίζω τις σοβαρότατες καταγγελίες στη συνέχεια, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, για τον λόγο που κρατήθηκε ανοιχτή η Βουλή».
Απαντώντας σχετικά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι: «Σε πολιτικό επίπεδο υπήρξαν ακαριαία αντανακλαστικά από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Υπήρξαν άμεσες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου και το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει το θέμα με πολύ προκλητικό, ακραίο τρόπο, σχεδόν χυδαίο. Διότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί που εκστομίζονται, τόσο από τον κ. Τσίπρα όσο και από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντελώς προσβλητικοί και έχουν ως στόχο το διχασμό και την πόλωση. Στην παραγωγή τοξικότητας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα εμείς θα συνεχίσουμε ν΄απαντάμε με παραγωγή έργων. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θ΄απαντά με παραγωγή έργων», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
Αναφερόμενος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών, τόνισε: «Οι εκλογές οι οποίες θα γίνουν σε λίγο χρονικό διάστημα από σήμερα, θα έχουν ένα διακύβευμα: Ποιο είναι εκείνο το κόμμα το οποίο θα καταθέσει συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου και για το καλύτερο αύριο των συμπολιτών μας. Και βεβαίως θ΄αξιολογηθούν τόσο τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και τα αντίστοιχα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί θα υπάρξει και η τελική κρίση του ελληνικού λαού που είμαι πεπεισμένος ότι θα εμπιστευθεί και πάλι τη Νέα Δημοκρατία».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη