7 Φεβ 2023

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ..Τουρκικοί βομβαρδισμοί της Συρίας λίγες ώρες μετά τον σεισμό! – Κτυπήθηκαν συριακές δυνάμεις και άμαχοι Κούρδοι βόρεια από το Χαλέπι!


Οι τουρκικές δυνάμεις σήμερα βομβάρδισαν την περιοχή της πόλης Τελ Ριφάατ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, παρά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Μια τοπική πηγή είπε στον North Press ότι οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν τον συριακό Στρατό και Κούρδους στο Τελ Ριφάατ με αρκετές οβίδες.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, σύμφωνα με την πηγή.

Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από το Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και την ύπαιθρό του, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς κατοίκους.

Υπάρχουν 1.662 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν και 35 εκτοπισμένες οικογένειες από την Ιντλίμπ ζουν στο Τελ Ριφάατ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Αφρίν, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.


Υπάρχουν επίσης 630 οικογένειες που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 άτομα αρχικών κατοίκων στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός κτύπησε δύο συριακές μονάδες και δεκάδες πολίτες.

Το τουρκικό κτύπημα πραγματοποιήθηκε καθώς η Τουρκία και η Συρία υφίστανται τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε και τραυμάτισε χιλιάδες ανθρώπους.



Τη Δευτέρα στις 4:17 π.μ., η Συρία έγινε μάρτυρας ενός σεισμού που είχε επίκεντρο κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.


Ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Συρία έφτασε τους 1.805 και 3.955 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης του North Press.

Η ελληνική κυβέρνηση υπενθυμίζεται ότι έχει στείλει βοήθεια μόνο στην Τουρκία αρνούμενη να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για την Συρία, με το αιτιολογικό ότι δεν θέλει να «νομιμοποιήσει», τη νόμιμη κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη