17 Φεβ 2023

Tesla: Ανακαλεί 363.000 αυτοκίνητα - Το λογισμικό παίρνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες


Η Tesla ανακαλεί περίπου 363.000 οχήματα στις ΗΠΑ καθώς το λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι το.. λογισμικό της Tesla επιτρέπει στο όχημα να «υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας ή να διέρχεται από διασταυρώσεις με παράνομο ή απρόβλεπτο τρόπο αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Η Tesla, που θα κυκλοφορήσει δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air (OTA), δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για πιθανούς τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με το θέμα της ανάκλησης.

Η ανάκληση αφορά τα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2023, Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2023 και Model Y που κατασκευάστηκαν από το 2020 έως το 2023.

Η Tesla επέτρεψε σε οδηγούς να δοκιμάσουν νέα συστήματα υποβοήθησης στην οδήγηση μέσω του λογισμικού FSD στην beta έκδοσή του, σε μια πρώιμη έκδοση λειτουργίας. Όσοι οδηγοί είχαν υψηλή βαθμολογία στην οδήγησή τους, μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογισμικό.

Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ δεν έχει πάντως σχολιάσει την ανακοίνωση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη