6 Φεβ 2023

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ “TURKAEGEAN” ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ! Το νέο βίντεο 2023


Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, με νέα καμπάνια “ΤουρκοΑιγαίου” (Turkaegean) για το 2023 πλέον!



Έχοντας “εμπειρία” από τα Κατεχόμενα της Κύπρου που προωθεί εδώ και χρόνια τουριστικά, αλλά και έχοντας μελετήσει καλά την τακτική των Σκοπίων και την αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας, η Άγκυρα προχωρά σε αρπαγή και του ονόματος του Αιγαίου, του αιώνιου ελληνικού Αρχιπελάγους, που πήρε το όνομά του από τον Βασιλιά Αιγέα της Αθήνας, πατέρα του Θησέα. Ο Αιγέας, βλέποντας το πλοίο του γιου του να επιστρέφει από την Κρήτη και την αναμέτρηση με τον Μινώταυρο, με μαύρα πανιά εκ παραδρομής, έπεσε από την θλίψη του στην θάλασσα που πήρε έκτοτε το όνομά του. Αιγέας – Αιγαίο.


Ταυτόχρονα όμως “Αιγαίο” θα πει ετυμολογικά “αίγες”, δηλαδή “γίδες”, όπως τα χαρακτηριστικά λευκά κυματάκια του Αιγαίου. Δηλαδή επί της ουσίας Αιγαίο σημαίνει το πέλαγος με τις λευκές “αίγες”, τα λευκά κυματάκια, που νεοελληνικά τα λέμε πια “προβατάκια“. Π.χ. η θάλασσα έβγαλε “προβατάκια”. Δηλαδή άρχισε να ασπρίζει από το κύμα… Και βέβαια οι “αίγες” είναι μικρά κυματάκια, σε μια καταγάλανη, σχετικά ρηχή και ήσυχη “Άσπρη” Θάλασσα, σε σχέση με τα άγρια και μεγάλα κύματα και την μαυρίλα της “Μαύρης” Θάλασσας…


Θυμίζουμε δε, πως παρομοίως και η αρχαία πρωτεύουσα πόλη της Μακεδονίας μας, ονομαζόταν Αιγές, δηλαδή αίγες, γίδες (Γιδάς), που σύχναζαν στις όχθες εκεί του Αλιάκμονα για να πιουν νερό και να ξαποστάσουν (Βεργίνα). Ακόμη και τώρα τις βλέπει εκεί κανείς, κοπάδια ολόκληρα… Ο δε Μέγας Αλέξανδρος είναι προφητευμένος στον Δανιήλ της Παλαιάς Διαθήκης, ως “τράγος των αιγών”! Δηλαδή ο αρσενικός ηγέτης των Αιγών, που σημαίνει ο Βασιλιάς των Αιγών!
Η Τουρκία λοιπόν, εμπνευσμένη από την τραγωδία των Πρεσπών, έχει μπει για τα καλά και σ΄ αυτό το παιχνίδι, διεκδικώντας όχι μόνο το όνομα και τον τουρισμό του Αιγαίου, αλλά και αυτά τα ίδια εν πολλοίς παρατημένα νησιά μας, που ούτε γιατρό, ούτε σχολειό δεν έχουν καλά καλά… Και μόνη τους παρηγοριά ένα ξωκλήσι και η ελπίδα πως εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες θα πάμε για τις διακοπές μας εκεί, γνωρίζοντας και αγαπώντας τα εκπληκτικά κοχύλια του ελληνικού για πάντα Αιγαίου!


Δείτε το προκλητικό βίντεο και την “τέχνη” των Τούρκων που στοχεύουν κυρίως την νεολαία της Ευρώπης.

NOIAZOMAI 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη