29 Μαρ 2023

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει με τις εξετάσεις στα σχολεία – Θα επηρεαστούν οι Πανελλήνιες;


Χωρίς καμία επίπτωση στον προγραμματισμό των σχολείων θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος αλλά και οι ημέρες των εκλογών.

Όλες οι ημερομηνίες για προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις είναι προκαθορισμένες και τίποτα δεν μπορεί ν΄ αλλάξει ή να διαταράξει τη λειτουργία των σχολείων και όλα όσα πρέπει να προηγηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Οπως τονίζει στο ethnos.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας «οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν επηρεάζονται από τις εκλογές ποτέ και στόχος μας είναι η ομαλή λήξη της σχολικής χρονιάς και φυσικά η διεξαγωγή των Πανελλαδικών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».
Νικολίτσα ΤρίγκαΣυνεπώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Τα μαθήματα στα Γενικά Λύκεια θα λήξουν στις 19 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, θα ολοκληρωθούν στη Γ΄ Λυκείου στις 30 Μαΐου και σε Α’ και Β’ Λυκείου στις 15 Ιουνίου. Η κλήρωση υποψηφίων για τα Πειραματικά Σχολεία θα γίνει στις 28 Απριλίου και οι εξετάσεις των υποψηφίων για τα Πρότυπα Σχολεία στις 29 Απριλίου.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις δε θα επηρεαστούν -λόγω των εκλογών -σε καμία από τις διαδικασίες. Με λίγα λόγια όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και προς το τέλος του Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων (πέρυσι ανακοινώθηκαν 28 Ιουνίου). Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων. Οι πανελλαδικές 2023 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:σε ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 2, 6, 8 και 12 Ιουνίου 2023
σε ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου 2023
τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από 17 έως και 29/6.

Στα Δημόσια ΙΕΚ, οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12/9/2022 και το έτος κατάρτισης στις 30/6/2023.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης των μαθημάτων ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

ΕΠΑΛ: Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα Ειδικά μαθήματα:των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτά, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης διαρκεί 2 ώρες.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2023-24 ορίζεται το διάστημα από την Τετάρτη 14-6-2023 μέχρι και την Τρίτη 27-6-2023.

https://www.ethnos.gr/greece/article/253201/ekloges2023tithaisxyseimetisexetaseisstasxoleiathaephreastoynoipanellhnies
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη