18 Μαρ 2023

Πρωτοφανές! Εφοπλιστής διέκοψε παράσταση κάνοντας άσεμνους χαρακτηρισμούς


Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοφανής συμπεριφορά εφοπλιστή μέσα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου διέκοψε τη ροή της παράστασης, κάνοντας άσεμνους χαρακτηρισμούς!

Πρόκειται για τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Κωνσταντίνο Βερνίκο, ο οποίος μάλιστα είναι και συγγενής του 16χρονου Βίκτωρα Βερνίκου που επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision. Όπως καταγγέλλει ο Μίλτος Σωτηριάδης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ο εφοπλιστής διέκοψε την παράσταση «Πεταλούδες στο Στομάχι» κάνοντας άκοσμους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους ηθοποιούς.

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης… απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι στον εφοπλιστή στάλθηκε εξώδικο καθώς «συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα».
Ζήτησε συγγνώμη

Από πλευράς του ο εφοπλιστής με ανακοίνωσή του ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να δείξει τους συντελεστές: «ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

«Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Σημειώνουμε, ακόμα, ότι όσοι εκ των θεατών εκείνης της βραδιάς επιθυμούν να ξαναδούν είτε τις «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε κάποια άλλη από τις παραστάσεις μας, είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Μίλτος Σωτηριάδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη