21 Μαρ 2023

Καθηγητής Φίλης: Η Ευρώπη βιώνει το τελευταίο στάδιο πριν .. (Βίντεο)


Ο Δρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, κ. Γιώργος Φίλης μίλησε, στα Parapolitika FM, για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία με αφορμή την υιοθέτηση, από την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού για να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη, από 62 που είναι σήμερα.
Όπως είπε ο κ. Φίλης το εργαστήριο των δημοκρατικών διεργασιών στην Ευρώπη είναι πάντα η Γαλλία, όποτε ζούμε όντως ιστορικές στιγμές. Είναι είναι μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως αυτή εκδηλώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από κει φαίνεται ότι όλα είναι στραβά από ένα σημείο και ύστερα.


Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι ο αγώνας προς το να μειωθεί το επίπεδο ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων έχει φτάσει στο όριό του και για αυτό τώρα αντιδρούν και δεν αντιδρούσαν πριν 10 χρόνια γιατί το θεωρούσαν μεμονωμένο περιστατικό. Όταν όμως μαζεύετε επί μία δωδεκαετία μια κατάσταση η οποία πλέον δεν είναι απλώς ότι έχω τα λεφτά σου, γιατί τα λεφτά σου τα έχω, αλλά τώρα θέλω και την ψυχή σου, τότε μιλάμε για υπαρξιακή εξέγερση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη