28 Μαρ 2023

Έπος Μητσοτάκη στη Λαμία: «Σας βεβαιώνω πως όταν σκοντάφτουμε, δεν θα πέφτουμε»!Αυτές είναι προεκλογικές δεσμεύσεις


Οι 300 του Κυριάκου Μητσοτάκη που μαζεύτηκαν… με το ζόρι (σ.σ. αφού χρειάστηκε να «επιστρατευτούν» πούλμαν από τρεις διαφορετικές πόλεις) απόψε στο Δημοτικό θέατρο της Λαμίας για να ακούσουν την προεκλογική ομιλία του, άκουσαν... μεν πολλά, αλλά την παράσταση «έκλεψε» μια απίθανη ατάκα του Πρωθυπουργού.

Μια ατάκα που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από δημοφιλή παιδικά προγράμματα της τηλεόρασης περασμένων δεκαετιών, όπως τα Στρουμφάκια και η Φρουτοπία!

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους που είναι σκεπτικοί, είπε το εξής:

«Και ξέρω ότι σήμερα, όπως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύω ότι θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, που δεν μας εμπιστεύθηκαν το 2019 αλλά τώρα πείστηκαν από το έργο μας ότι αξίζει να μας εμπιστευθούν και τώρα, έτσι υπάρχουν και κάποιοι που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και τώρα μπορεί να είναι σκεπτικοί. Τους απαντώ: Μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά σίγουρα ποτέ δε σας προδώσαμε. Και σας βεβαιώνω πως όταν σκοντάφτουμε δεν θα πέφτουμε».Αυτή λοιπόν η τελευταία ατάκα του, «σας βεβαιώνω πως όταν σκοντάφτουμε δεν θα πέφτουμε», εκτός από τον… Σκουντούφλη (για προφανείς λόγους) των στρουμφ, θύμισε -στους λίγο μεγαλύτερους- τον απίστευτο προεκλογικό λόγο του δημάρχου της Φρουτοπίας (σ.σ. του αριστουργήματος των Ευγένιου Τριβιζά και Νίκου Μαρουλάκη), δηλαδή του Αιμίλιου του μήλου, ο οποίος διεκδικούσε την πρωθυπουργία.

Τι υποσχόταν μεταξύ άλλων, ο Αιμίλιος στο ενθουσιώδες πλήθος (φρούτα-ψηφοφόροι) που παραληρούσε;

«Αν με ψηφίσετε, υπόσχομαι ότι οι φρουτοσαλάτες θα απαγορευτούν … Σε όσα σταφύλια δεν θέλουν να γίνουν καθηγητές, θα χαρίσω από ένα ξέφραγο αμπέλι … Αργά ή γρήγορα, θα στείλουμε ένα σέλινο στη Σελήνη … Αν με ψηφίσετε, κάθε φρούτο θα έχει δύο κοτσάνια!»

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

https://www.newsbreak.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη