23 Μαρ 2023

Επίθεση δεκάδων ρωσικών drones-αυτοκτονίας στο Κίεβο μετά την ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη


Κλιμακώνεται κι άλλο ο πόλεμος

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να χάνει την ψυχραιμία του εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Μόσχας.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επέδραμαν  κοντά στο Κίεβο, μια

κίνηση για την οποία ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δείχνει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για την  ειρήνη…

Σε μια σειρά από πρωινές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπου  επλήγησαν δύο κτίρια στρατωνισμού  και μια εκπαιδευτική εγκατάσταση του ουκρανικού Στρατού στο Ρίστσιφ, 64 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Άντριι Νεμπίτοφ.

Η επίθεση άφησε μια τεράστια τρύπα στον τελευταίο όροφο ενός πενταώροφου κοιτώνα και έναν σωρό από συντρίμμια εκεί όπου βρισκόταν μέρος ενός άλλου κτιρίου, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ώρες αργότερα, δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από πυραυλική επίθεση στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια., από πύραυλο S-300 ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για ουκρανικό ή ρωσικό.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και 33 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 21 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, και ότι 16 από αυτά καταρρίφθηκαν.

«Πάνω από 20 ιρανικά δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συν πύραυλοι, πολυάριθμα περιστατικά βομβαρδισμού, και αυτό μόνο σε μια τελευταία νύχτα ρωσικής τρομοκρατίας κατά της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη ‘ειρήνη’ στη Μόσχα, εκεί δίνεται άλλη μια εντολή για τέτοια εγκληματικά χτυπήματα».

Χαρακτήρισε την επίθεση στη Ζαπορίζια πράξη «κτηνώδους αγριότητας».

Στο Ρίστσιφ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα ερείπια για επιζώντες, καθώς ο Νεμπίτοφ δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ανησυχούμε ότι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, γι’ αυτό οι εργασίες για να διαχωρίσουμε τα συντρίμμια προχωρούν πολύ προσεκτικά», είπε.

Ο εκπρόσωπος της Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανώς πραγματοποίησε την επίθεση στη Ζαπορίζια με πυραύλους υψηλής ταχύτητας που εκτοξεύτηκαν από το σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων Tornado-S.

«Από την εκτόξευση μέχρι τον στόχο χρειάζονται δευτερόλεπτα», είπε.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ήρθαν ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις drones  USV στην Σεβαστούπολη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

pronews.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη