Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Απρ 2023

Θεσσαλονίκη: Επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη σε πρώην στρατόπεδα και δομή κατά της βίας εναντίον των γυναικών


Το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», όπου θα ανεγερθεί το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και θα μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες από το παλιό κτίριο του «Θεαγενείου» νοσοκομείου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι όταν μου πρωτοετέθη το ζήτημα του “Θεαγενείου” και της ανάγκης η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα καινούριο αντικαρκινικό νοσοκομείο, υπερσύγχρονο, το οποίο θα είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδος, τολμώ να πω και των Βαλκανίων έτσι όπως το σχεδιάζουμε, ξεκίνησε αυτή η συζήτηση για το πού πρέπει να γίνει και δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να πειστώ ιδιαίτερα για την ανάγκη να έρθει εδώ σε αυτόν εδώ τον χώρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


«Η δική μου δέσμευση είναι τώρα, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του χώρου, να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, να σκεφτούμε φυσικά και τη δυνατότητα του πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον υφιστάμενο χώρο, διότι μία από τις μεγάλες ομορφιές αυτών των project είναι ότι μετακινώντας δομές οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αποδεσμεύεις και πολύτιμη ακίνητη περιουσία που μπορεί ενδεχομένως να αξιοποιηθεί με εμπορικό τρόπο και να χρηματοδοτήσει εν μέρει και την προσπάθεια αυτή την οποία κάνουμε. Οπότε χαίρομαι για την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το νέο, «πράσινο» νοσοκομειακό συγκρότημα θα είναι το πιο σύγχρονο του είδους του στα Βαλκάνια και θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το «Παπαγεωργίου» και το 424 ΓΣΝ, καλλιεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνέργειες στο χώρο της υγείας και αποσυμφορώντας το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το «Θεαγένειο».

Βάσει σχεδίου η νέα δομή υγείας θα καταλάβει έκταση περίπου 150 στρεμμάτων και, πέραν των παθολογικών, χειρουργικών και διαγνωστικών μονάδων, θα περιλαμβάνει υποδομές για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών, την αποκατάστασή τους, την παροχή παρηγορητικής φροντίδας σε μη ιάσιμες περιπτώσεις και τη φιλοξενία συνοδών. Αναμένεται να διαθέτει περίπου 400 κλίνες, με διευρυμένες μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας.

Η οικονομοτεχνική μελέτη για το έργο, που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και οι επιλογές για την καλύτερη δυνατή χρήση των υφιστάμενων δομών του «Θεαγενείου».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη