11 Ιουν 2023

Μόσχα: “Δεν υπάρχει προοπτική καμίας συνεργασίας με την Ελλάδα”-Λείπουν οι Ρώσοι τουρίστες από τα ελληνικά θέρετρα

 


«Δεν λαμβάνουμε κανένα σήμα από τους Έλληνες. Όσον αφορά την χώρα μας από την ηγεσία της Ελλάδας, η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθεί αυστηρά την κοινή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Α. Μασλόφ.

Μπλοκαρισμένες τελείως, είναι οι ελληνορωσικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, και αυτό επισημαίνει ο Ρώσος πρέσβης στην χώρα μας, για μία ακόμη φορά.

“Η διμερής συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας δεν θα επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον”. Αυτό ανακοίνωσε στις 9 Ιουνίου ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ.

«Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι δεν πρέπει να αναμένεται η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στο εγγύς μέλλον. Η επικοινωνία μας περιορίζεται σε αποσπασματικές επαφές μέσω τμημάτων εξωτερικής πολιτικής», είπε ο ίδιος στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, “οι διμερείς σχέσεις δεν έχουν καταστραφεί με πρωτοβουλία της Αθήνας”.

«Δεν λαμβάνουμε κανένα σήμα από τους Έλληνες. Όσον αφορά την χώρα μας από την ηγεσία της Ελλάδας, η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθεί αυστηρά την κοινή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Μασλόφ.

«Οι δεσμοί μεταξύ των χωρών μας καταστρέφονται ολοσχερώς από την ελληνική πλευρά», τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, σχετικά με το πώς η Ρωσία  αντιμετωπίζει την απουσία Ρώσων τουριστών και εάν μπορούν να επαναληφθούν οι πτήσεις προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα, στις 26 Μαΐου 2023, το περιοδικό Politico ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα εγκρίνει το 11ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ (ΕΕ) κατά της Ρωσίας εάν η Ουκρανία αποκλείσει αρκετές ελληνικές εταιρείες από την λίστα με τους «χορηγούς της Ρωσίας».

Το ρωσικό δημοσίευμα ανέφερε ότι “στις 19 Δεκεμβρίου 2022, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα σχέδια της Ελλάδας να προμηθεύσει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 (SAM) στην Ουκρανία είναι προκλητικά και εχθρικά προς την Ρωσία".

Η ίδια είχε τονίσει ότι η προμήθεια όπλων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την Αθήνα αποτελεί παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών συμφωνιών για την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία.

Νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου, ο Νικολάι Βαβίλοφ, ειδικός στο τμήμα στρατηγικής έρευνας της Total Research, μίλησε για τον αντίκτυπο της μείωσης της ροής Ρώσων τουριστών στην ελληνική οικονομία.

Λείπουν οι Ρώσοι τουρίστες από τα ελληνικά θέρετρα

Τα θέρετρα της Ελλάδας αισθάνονται την απουσία Ρώσων τουριστών που δυσκολεύονται να έρθουν για να ξεκουραστούν εκεί λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν νωρίτερα από τη Δύση”, δήλωσε στον αέρα του Rossiya 24 ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.

"Πέρυσι, ως αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων, προέκυψαν πολύ σοβαρά εμπόδια στην είσοδο Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πέρυσι δεν ήρθαν περισσότεροι από 20-30 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες, και αυτό είναι μια πτώση, μικρή.

Τα εμπόδια για την άφιξη των Ρώσων είναι η έλλειψη απευθείας πτήσεων, η ραγδαία αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων, η ανάγκη να φτάσουμε στην Ελλάδα από άλλα αεροδρόμια”, τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από πέρυσι οι αρχές της χώρας  μας έχουν λάβει θέση ότι η απουσία Ρώσων τουριστών δεν θα επηρεάσει σοβαρά την ελληνική οικονομία.

«Δεν θα αξιολογούσα αυτή την κατάσταση τόσο μονόπλευρα, γιατί, σε τελική ανάλυση, οι Ρώσοι τουρίστες κατείχαν μια πολύ συγκεκριμένη, και πολύ σημαντική θέση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι πάντα εκτιμούσαν πολύ τους Ρώσους τουρίστες.

Η απουσία εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα στα νησιά της Κρήτης, στη Ρόδο, στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, σε αλυσίδες ξενοδοχείων, ήταν πολύ οδυνηρή», δήλωσε ο Μασλόφ.

Όσο διαρκεί ο πόλεμος και όσο φουντώνει η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας θα χειροτερεύουν συνεχώς, κινούμενες σε πολύ άσχημα μονοπάτια.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη