5 Ιουν 2023

Πρόσωπο έκπληξη προετοιμάζει ο Μητσοτακης για το ΥΠΕΞ “κατόπιν εντολών” για να διαχειριστεί τις “Πρεσπες του Αιγαίου”


 Με αργά, αλλά σταθερά βήματα οι δήθεν σύμμαχοί και οι ντόπιοι εθνομηδενιστές μάς προετοιμάζουν για τη νέα προδοσία -με διακομματική συναίνεση, όπως φαίνεται, τις «Πρέσπες του Αιγαίου»- μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο πως μέχρι και η Γερμανία, δια Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε πρόθυμος να δώσει λύσεις στα… θέματα Ελλάδας και Τουρκίας. Η Δύση έχει στα σκαριά νέα διαμεσολάβηση στα Ελληνοτουρκικά. Και γι’ αυτό χρειάζεται και τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Ειδικά και αφού «ψήνεται» συμβιβασμός του ΝΑΤΟ με την Άγκυρα για να άρει το βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία…

Ο στενός σύμβουλος του Μητσοτάκη εξ Αμερικής θεωρεί ότι η Ντόρα είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών! Και αυτό γιατί η πρωθυπουργοαδελφή έχει εκφράσει ήδη τις προθέσεις της για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Άλλωστε η Ντόρα Μπακογιάννη τον Μάρτιο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ερωτήθηκε για την Τουρκία και θέλησε να μας παρουσιάσει την… εικόνα: «Πρέπει να πούμε ολόκληρη την εικόνα και πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποια είναι. Να ξέρει ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές ατελείωτες πάνω στο Αιγαίο, άρα έχει κάποιο δικαίωμα κι εκείνη πάνω στο Αιγαίο. Είναι κουβέντα αυτονόητη για όποιον ασχολείται»!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη