7 Ιουν 2023

Τέλος στις επιδοτήσεις για το ρεύμα βάζει η Κομισιόν


 Την απόφασή της να μην παρατείνει τα έκτακτα μέτρα που εισήχθησαν πέρυσι προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αυτά συνέβαλαν στην εξισορρόπηση των ευρωπαϊκών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.

“Τα μέτρα μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα παραταθούν καθώς οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν το καθιστούν απαραίτητο. Οι τιμές του ρεύματος έχουν μειωθεί δραστικά και μάλιστα σταθεροποιήθηκαν σε επίπεδα κάτω των 80 ευρώ τη μεγαβατώρα”, τονίζει η Κομισιόν σε έκθεσή της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Επιτροπή είπε επίσης ότι ορισμένες πτυχές των μέτρων έκτακτης ανάγκης είχαν συμπεριληφθεί στις προτάσεις της για μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές προσαρμογές στο σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτές οι προτάσεις στοχεύουν στο να προσπαθήσουν να αυξήσουν τη χρήση συμβάσεων ηλεκτρικής ενέργειας σταθερής τιμής, να προστατεύσουν τους καταναλωτές από τις αυξήσεις των τιμών και να επιταχύνουν τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

focusfm.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη