19 Αυγ 2023

Πυραυλικό κτύπημα ακριβείας 70 χλμ βαθιά στις ουκρανικές γραμμές: Στις φλόγες τρένο με οπλισμό – Σμήνη FPV και Lancet σαρώνουν στρατιωτικούς στόχους


Δείτε βίντεο

Σμήνη ρωσικών drones FPV και Lancet έπληξαν ουκρανικούς στόχους σε όλο το εύρος του μετώπου με το πιο εντυπωσιακό κτύπημα να γίνεται στο Dnepropetrovsk. Ρωσικό πυραυλικό κτύπημα ακριβείας ανατίναξε τρένο που μετέφερε πυρομαχικά και οπλισμό 70 χλμ από την γραμμή του μετώπου.

Το κτύπημα είναι πολύ σημαντικό καθώς στερεί από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Κουπιάνσκ σημαντικά όπλα και πυρομαχικά.

Αν και αρχικά το κτύπημα αποδόθηκε σε drone, εντούτοις το ρωσικό ΥΠΑΜ κάνει λόγο για “πυραυλική επίθεση”.

Το χτύπημα σημειώθηκε στον σταθμό Mezhevaya του Dnepropetrovsk στην περιοχή εκφόρτωσης.

Σύμφωνα με την αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον σταθμό Mezhevaya στην περιοχή Dnepropetrovsk, όπου υπήρχε στρατιωτικό τρένο με πυρομαχικά. Ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης, καταστράφηκαν βαγόνια με οβίδες.

Η καθοδήγηση έγινε από drone. Πιθανότατα, χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση οι πύραυλοι Iskander.

Δείτε τα βίντεο


Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

-Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις στο Ντόνετσκ και βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής, απωθώντας τον ουκρανικό Στρατό.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να επιτεθούν τέσσερις φορές στις ρωσικές θέσεις στις περιοχές Zaliznyanskoye, Staromikhaylovka και Krasnogorovka, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

-Χτες, αποσπάσματα της ομάδας στρατευμάτων “Νότος” έπληξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες είχαν περίπου 310 νεκρούς και τραυματίες, κατεστραμμένα τρία τεθωρακισμένα οχήματα, εννέα οχήματα και ένα οβιδοβόλο D-20.

-Η κατάσταση στο Νότιο Ντονέτσκ είναι δύσκολη, ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να αναπτύξει νέα επίθεση και να φτάσει στο Staromlynovka, που είναι βασικός κόμβος μεταφορών και στρατηγικής σημασίας.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει στη μάχη όλες τις νέες δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις απώλειες.

-Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων στις περιοχές Priyutnoye, Staromayorskoye και Rovnopol.

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 175 νεκρούς και τραυματίες, κατεστραμμένα δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα, δύο αυτοκίνητα, ένα οβιδοβόλο D-20 και δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.

Βίντεο: πύραυλος LMUR από ελικόπτερο ανατινάζει ουκρανική αποθήκη

Βίντεο: Kαταστροφή ουκρανικού φορτηγού μαζί με ομάδα Ουκρανών


Oι Ουκρανοί δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των ρωσικών Drones

Οι ρωσικές μονάδες έχουν χρησιμοποιήσει επί μακρόν και με επιτυχία μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις εμπόλεμες ζώνες κάτι που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή τη φορά, drone ανατίναξε ουκρανικό άρμα μάχης T-72M1. Το άρμα μάχης καταστράφηκε από ρωσικό drone FPV.

Ένα δεύτερο drone κατέγραφε τη στιγμή της έκρηξης.

Στη συνέχεια, ένα δεύτερο βίντεο δείχνει την ανατίναξη ενός συστήματος πυροβολικού M109A6 Paladin από drone καμικάζι Lancet.

Εν τω μεταξύ, τη νύχτα της 16ης Αυγούστου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας “Geran” ενεπλάκησαν σε επιθέσεις στη στρατιωτική-βιομηχανική και λιμενική υποδομή των πόλεων της περιοχής της Οδησσού. Ειδικότερα, από την έκρηξη στο Ρένι καταστράφηκε η βάση των ναυτικών drones.

Τα UAV έπληξαν επίσης μεγάλο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού.

Δείτε τα δύο βίντεο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη