Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

22 Αυγ 2023

Ρήξεις των δυτικών συμμάχων για την Ουκρανία: Αυτά είναι τα «καυτά» νέα από το μέτωπο


Τι αναφέρουν οι Financial Times
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι όλο και πιο απογοητευμένοι με τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία διεξάγει την αντεπίθεσή της και έχουν αμφιβολίες εάν το Κίεβο θα μπορέσει να επιτύχει σημαντικά κέρδη φέτος, ανέφεραν οι Financial Times .

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προέτρεψαν την Ουκρανία να διπλασιάσει την επίθεσή της στην περιοχή Zaporozhye αντί να απλώσει τις δυνάμεις της πολύ αραιά κατά μήκος μιας μεγάλης γραμμής μετώπου.

Οι Financial Times ισχυρίστηκαν ότι οι ρήξεις μεταξύ των συμμάχων αρχίζουν να αυξάνονται και ότι η ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία είναι υπό αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ουάσιγκτον και το Κίεβο αρχικά περίμεναν ότι η αντεπίθεση θα ξεκινήσει την άνοιξη και θα σπάσει τις ρωσικές άμυνες το καλοκαίρι. Ωστόσο, μετά τις αρχικές αποτυχίες, τα στρατεύματα του Κιέβου επανήλθαν σε παλαιότερες τακτικές – προς μεγάλη δυσαρέσκεια των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον.

Παρόλο που τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν μικρές επιτυχίες πρόσφατα, πολύ περισσότεροι αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ προετοιμάζονται κρυφά για έναν πόλεμο φθοράς «που θα εκταθεί αρκετά μέσα στο επόμενο έτος», έγραψαν οι Financial Times .

«Οι αμερικανοί αξιωματούχοι ενθάρρυναν την Ουκρανία να είναι λιγότερο απρόσκοπτη και να συγκεντρώσει πλήρως τις δυνάμεις της στον κύριο άξονα της νότιας αντεπίθεσης», αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Αμερικανοί βλέπουν αυτό ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή που θα μπορούσε να αποκόψει την χερσαία γέφυρα της Μόσχας προς την Κριμαία, ισχυρίστηκε το πρακτορείο.

Το Κίεβο, ωστόσο, κρατά σχεδόν τα μισά στρατεύματά του στα ανατολικά σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει την στρατηγική πόλη Artemovsk (γνωστή στην Ουκρανία ως Bakhmut), η οποία κατελήφθη από την ομάδα Wagner τον Μάιο μετά από μήνες σκληρών μαχών.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη