15 Αυγ 2023

Περιφέρειες: Δεύτερος γύρος με επίσημο υποψήφιο και με «αντάρτη» της ΝΔ;


Κάτι παραπάνω από υπαρκτό θεωρείται ετούτη τουλάχιστον τη στιγμή το ενδεχόμενο, παρά τις προσωπικές παρεμβάσεις Μητσοτάκη, στο δεύτερο γύρο να βρεθούν αντιμέτωποι σε περιφέρειες της χώρας ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ με τον «αντάρτη» του ιδίου κόμματος.

Αυτό μπορεί να συμβεί στην Πελοπόννησο, με τον Δημήτρη Πτωχό να έχει απέναντί του τον Πέτρο Τατούλη (που σε μια τέτοια περίπτωση θα αποτελέσει το φαβορί, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου ο στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής θα αντιμετωπίσει τον διαθέτοντα ισχυρά ερείσματα στην περιοχή και νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Ισχυρότατη υποψηφιότητα, επίσης, είναι στη Δυτική Μακεδονία ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης, που τον διέγραψε η ΝΔ μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Αν ο Γιώργος Αμανατίδης κατορθώσει και περάσει στο δεύτερο γύρο έναντι της κοινής υποψηφίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ Γεωργίας Ζεμπελιάδου (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο) τότε αυτομάτως χρίζεται φαβορί για την περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα επιπλέον προβλήματα δημιουργεί για την επίσημη υποψήφια της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά Ρόδη Κράτση ο «αντάρτης» πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής (βασικός αντίπαλος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος), όπως και προβλήματα δημιουργεί και ο «αντάρτης» πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος στον Φάνη Σπανό στη Στερεά Ελλάδα (βασικός αντίπαλος ο Απόστολος Γκλέτσος του ΣΥΡΙΖΑ).

Επιπλέον ο Αλέκος Καρχιμάνης στην Ήπειρο έχει απέναντί του τον «αντάρτη» Λάμπρο Γεωργόπουλο και ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατ. Μακεδονία- Θράκη τον –πολύ ισχυρό, όπως φάνηκε την προηγούμενη φορά) Χριστόδουλο Ταψίδη.

ΥΓ: Σκεφτείτε, πάντως, τους ψηφοφόρους των προοδευτικών κομμάτων να έχουν να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο ανάμεσα στον επίσημο και τον «αντάρτη» υποψήφιο της ΝΔ! Ιδίως στις περιφέρειες που είναι ο δεξιός και ο …ακροδεξιός! Πλην,όμως, όπως στρώνεις κοιμάσαι!

https://www.ieidiseis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη