15 Αυγ 2023

Αλβανία: Τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση για τον Μπελέρη

 Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς απευθύνθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηρίζοντας «βαθύτατα αντιευρωπαϊκή» την κράτησή του δημάρχου Χειμάρρας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:30 η συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη. Νωρίτερα τα Τίρανα επιχείρησαν να

ματαιώσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς απευθύνθηκε στη συγκέντρωση για το Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «βαθύτατα αντιευρωπαϊκή» την κράτησή του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα για να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση. 

Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι η αλβανική αστυνομία επέδωσε έγγραφο, με το οποίο «δεν εγκρινόταν» η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Μπελέρη. Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.Αλβανία: Τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση για τον Μπελέρη-1

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα που εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Αλβανία: Τα Τίρανα επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση για τον Μπελέρη-2

Η αλβανική αστυνομία είχε ενημερώσει το πρωί ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι δεν πρωτοκολλήθηκε το αίτημα. Τα στελέχη της «Ομόνοιας» απάντησαν, από την πλευρά τους, ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση. 

Γεραπετρίτης για Μπελέρη: Η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της» – Επιπτώσεις στην ενταξιακή διαδικασία
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη