Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

21 Αυγ 2023

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στον Ζελένσκι και του αφιέρωσε… Καζαντζάκη..


Θα ειναι ολοκληρη η ΟΥΚΡΑΝΙΑ η ενα μικρο κομματι γης που θα απομεινει απο τους ΡΩΣΟΥΣ και πιθανον και απο τους ΠΟΛΩΝΟΥΣ????

Πλήρη στήριξη στην Ουκρανία υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τον Ζελένσκι στο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τεράστια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ουκρανίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης διαμήνυσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί βίαιη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, ενώ ανακοίνωσε ότι υπογράφθηκε κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας.
«Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ζελένσκι και υποστήριξε ότι Έλληνες και Ουκρανοί συνδέονται με μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς. Καταλήγοντας, αφιέρωσε στον Ζελένσκι και τους Ουκρανούς μία φράση του Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν νικήσουμε ή αν νικηθούμε, πολέμα».

Από πλευράς του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε για τη συνεργασία με την Ελλάδα και σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των πιλότων των F16», καθώς επίσης ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια, για να είναι σταθερός ο διάδρομος για τα σιτηρά».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη