Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

21 Αυγ 2023

Αστυνομικός σε πολίτη: Το υπασπιστήριο είναι κλειστό …καλέστε το 112! – Έτσι πέρασαν οι Κροάτες στην Ελλάδα…


Του Νίκου Αναστασίου – Καϊζέν

Καλών, μεταμεσονύκτια ώρα: “- Καλησπέρα σας θέλω να αναφέρω ότι υπάρχει έντονη όχληση από χορευτική μουσική που πηγάζει από το τάδε σημείο. Εγώ βρίσκομαι στο δείνα σημείο…”

Καλούμενος (ΑΤ τάδε): ” – Κύριε, είμαστε κλειστά. Απόψε γιορτάζει η Παναγιά!”.

Κάπως έτσι μπορεί να ήταν η ιστορία αλλά… διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Ο γράφων, φιλοξενούμενος σε σπίτι φίλων στις Ροβιές Ευβοίας, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το 2023 στην Ελλάδα θα υπήρχε τέτοια κατάσταση υποβάθμισης, όσον αφορά στην αστυνόμευση. Ήταν λίγο μετά τις 12 το βράδυ, 16 Αυγούστου, όπου μια παρέα, προσπαθούσε…απεγνωσμένα να κοιμηθεί. Άλλωστε είχε πάει διακοπές για να ξεκουραστεί, να ξεφύγει από την πίεση και τις υποχρεώσεις της Αθήνας.

Κι όμως, ακόμη και σ΄ αυτό το υπέροχο και κατά τα άλλα ήσυχο μέρος της Εύβοιας υπήρχε θόρυβος από χορευτική μουσική, ο οποίος έφτανε ανεμπόδιστα και σχεδόν “μανιασμένα” από απέναντι, από το λιμάνι της Αρκίτσας! Ναι καλά ακούσατε! Όντας και λίγο…μανιώδης από μικρός με το ρεπορτάζ, πήρα το “βάρος” πάνω μου και ξεκίνησα τα τηλέφωνα. Πού αλλού; Στην Ελληνική Αστυνομία. Καλώ το 100 και ζητώ το Υπασπιστήριο. Αναφέρω το όνομά μου και ότι είμαι δημοσιογράφος, περιγράφω το συμβάν, ότι κάποιο κατάστημα από την Αρκίτσα παίζει πολύ δυνατά μουσική και ενοχλεί κόσμο στις Ροβιές και μου απαντούν: – “Κύριε το Υπασπιστήριο είναι κλειστό μετά τις 12! Εδώ έχετε καλέσει την αστυνομία Φωκίδας.

Καλέστε το …112 να σας συνδέσουν με το τμήμα που θέλετε”. Μου φάνηκε πολύ περίεργο το να καλέσω το 112 προκειμένου να συνδεθώ με το ΑΤ της περιοχής που θέλω, όμως το έκανα για να δω τι θα ακολουθήσει. Το 112… δεν μπορούσε να συνδεθεί! (Σκεφτείτε να υπήρχε κάποιο σοβαρό ζήτημα!…).

Ξανακαλώ το 100 και ζητώ τα στοιχεία του υπευθύνου που μίλησα προηγουμένως. Μόλις τα ζήτησα μου είπε: “Α με συγχωρείτε έγινε λάθος. Την Αρκίτσα Αταλάντης θέλετε;;;;”
Μου έδωσε το τηλέφωνο και κάλεσα το ΑΤ Αταλάντης. Μίλησα με έναν ακόμη υπαστυνόμο ο οποίος μου είπε ότι σήμερα “είναι της Παναγίας και μπορεί να ακούγεται και το πανηγύρι και μπουζούκια. Θα το κοιτάξουν όμως και θα με ειδοποιήσουν”.
Πράγματι στις 1:19 με καλεί ο υπαρχιφύλακας βάρδιας, ο οποίος μου είπε ότι είναι μόνος του και σε όλη την περιοχή υπάρχει ένα περιπολικό. Σε ερώτησή μου για το αν έχουν κάνει κάποιες αναφορές γι αυτό ή αν έχουν ζητήσει τη βοήθεια κάποιων ιθυνόντων, ο υπαρχιφύλακας μου απάντησε ότι έχουν ενημερωθεί τοπικοί βουλευτές.
“Αν μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς κάπου κάντε κάτι”, σημείωσε στο τέλος της μεταξύ μας συνομιλίας… Μετά από αρκετή ώρα η ένταση της μουσικής μειώθηκε.

Από όλα τα παραπάνω, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

Πρώτον το 112 δεν απάντησε στις κλήσεις μου. Δεύτερον, το Υπασπιστήριο στο ΑΤ Φωκίδας λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ και τρίτον, ένας αστυνομικός κάνει περιπολία σε ολόκληρη την Αταλάντη με το μοναδικό περιπολικό! Όση καλή πρόθεση και ικανότητες να έχει, πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε κάποιο σοβαρό περιστατικό; Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών νιώθουν ασφαλείς;
Σε τι κατάσταση βρίσκεται το ΑΤ Αταλάντης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr “είναι εγκαταλελειμμένο;” Εάν η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, τότε είναι απόλυτα λογικό οι Κροάτες φίλαθλοι να διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα…
https://www.aftodioikisi.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη