13 Αυγ 2023

Ο Νέος Πρόεδρος Της Διακυβερνητικής Επιτροπής Για Την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) Αποκρούει Την Κλιματική Υστερία Και Τους Παραπλανητικούς Ισχυρισμούς

 


Μετάφραση: Απολλόδωρος

 Dr Benny Peiser | Διαβάστε το εδώ

Σε συνεντεύξεις σε γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα το Σαββατοκύριακο ο νέος επικεφαλής της IPCC- ο καθηγητής Jim Skea (φωτογραφία) δήλωσε ότι είναι λάθος και παραπλανητικό για τους ακτιβιστές του κλίματος να υπονοούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα

“Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί αν θερμανθεί περισσότερο από 1,5 βαθμό”, δήλωσε ο Skea στην Deutsche Welle.

 

Αν επικοινωνείτε συνεχώς το μήνυμα ότι είμαστε όλοι καταδικασμένοι να εξαφανιστούμε, τότε αυτό παραλύει τους ανθρώπους και τους εμποδίζει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”, είπε.

Η κριτική του Skea για τον υπερβολικό κλιματικό συναγερμό έρχεται καθώς προέβλεψε ότι ο κόσμος θα υπερβεί τον στόχο της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν έχουν υιοθετήσει επαρκώς φιλόδοξες πολιτικές.

Ο Dr. Benny Peiser, διευθυντής του GWPF, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίκαιρο μήνυμα της IPCC:

“Οι προειδοποιήσεις του Jim Skea για τις επιζήμιες επιπτώσεις της αδικαιολόγητης κινδυνολογίας για το κλίμα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα και μια ευπρόσδεκτη παρέμβαση.

Ο νέος πρόεδρος της IPCC φαίνεται να αναγνωρίζει ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει γρήγορα”.

Καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να παγώνουν, να μειώνουν το νερό και να ανατρέπουν τις δεσμεύσεις και τα σχέδια για το Net Zero, οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν καμμία πρόθεση να εγκαταλείψουν την αδιάκοπη χρήση άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο νέος πρόεδρος της IPCC φαίνεται να έχει αποδεχτεί ότι το κλιματικό όριο του 1,5C και οι πολιτικές επιπτώσεις του Net Zero δεν είναι πλέον πολιτικά βιώσιμες”.

Το Ίδρυμα Πολιτικής για την Παγκόσμια Θέρμανση έχει προειδοποιήσει για περισσότερο από μια δεκαετία ότι οι πολιτικές μετριασμού του κλίματος είναι πολύ πιθανό να αποτύχουν και ότι οι κυβερνήσεις θα ήταν καλό να δώσουν προτεραιότητα σε αποτελεσματικά και σχετικά χαμηλού κόστους μέτρα προσαρμογής”.

Στα μάτια πολλών ακτιβιστών και δημοσιογράφων που ασχολούνται με το κλίμα, ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου έχει γίνει το αποφασιστικό σημείο αναφοράς για τη “σωτηρία του πλανήτη”.

Οι ακτιβιστές του κλίματος και οι πράσινοι πολιτικοί διστάζουν να παραδεχτούν ότι το όριο του 1,5 βαθμού έχει καταστεί μη βιώσιμο, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πιέζουν για πολιτικές Net Zero.

Το 2018, η IPCC προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα είχε μόνο δώδεκα χρόνια στη διάθεσή της για να αποτρέψει μια παγκόσμια κλιματική καταστροφή, εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν μπορούσε να περιοριστεί στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Η ειδική έκθεσή της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 θα πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 45% έως το 2030 και να μηδενιστούν καθαρά έως το 2050 για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι πράσινοι ακτιβιστές δημιουργούν νέες οργανώσεις (όπως οι ‘Extinction Rebellion’ και ‘Last Generation’), οι οποίες προσπαθούν να αποτρέψουν την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας πέραν του ορίου του 1,5C.

Σε μια δραματική ομιλία προς τους βουλευτές στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων το 2019, μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια από τη Σουηδία προφήτευσε την κατάρρευση του παγκόσμιου πολιτισμού – με ακρίβεια ώρας:

“Γύρω στο έτος 2030, σε 10 χρόνια, 252 ημέρες και 10 ώρες από σήμερα, θα είμαστε σε μια θέση όπου θα πυροδοτήσουμε μια μη αναστρέψιμη αλυσιδωτή αντίδραση πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο, που πιθανότατα θα οδηγήσει στο τέλος του πολιτισμού μας όπως τον ξέρουμε.

Αυτό θα συμβεί, εκτός εάν, στο διάστημα αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμες και πρωτοφανείς αλλαγές σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 50 τοις εκατό”.

Η Greta Thunberg τόνισε ότι η πρόβλεψή της δεν βασίστηκε σε προσωπική της υπόθεση, αλλά βασίστηκε σε μια παγκόσμια, επιστημονική συναίνεση:

“Αυτές οι προβλέψεις υποστηρίζονται από επιστημονικά γεγονότα, στα οποία κατέληξαν όλα τα έθνη μέσω της IPCC”.

Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σταματήσει την κατάρρευση της κοινωνίας μας“, υποστηρίζει το κίνημα για το κλίμα ‘Last Generation’ (“Τελευταία γενιά”).

Ωστόσο, τέτοιες προβλέψεις καταστροφής δεν περιορίζονται στους επιπέδου Αποκάλυψης ακτιβιστές του κλίματος .

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Guterres έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει “συλλογική αυτοκτονία” λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Boris Johnson (πρώην σκεπτικιστής του κλίματος) προειδοποίησε τους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη (COP26) ότι απομένει “ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα” για να αποτραπεί η κλιματική καταστροφή.


Δείτε περισσότερα εδώ climatechangedispatch

https://apollodoros.substack.com/p/ipcc?utm_source=post-email-title&publication_id=1154987&post_id=135890465&isFreemail=true&utm_medium=email


Δικτυογραφία:

IPCC’s New Chairman Rebukes Climate Hysteria And Misleading Claims | Principia Scientific Intl.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη