24 Σεπ 2023

Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στενή συνεργασία μας με τα Σκοπια θα συμβάλει στην ασφάλεια των Βαλκανίων»


Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Μετίν Γκιουράκ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλπασλάν Καβακλίογλου, παρέστη στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας των Σκοπίων και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.


Μιλώντας στη δεξίωση, που ξεκίνησε με την ανάγνωση του εθνικού ύμνου των Σκοπίων και του Εθνικού Ύμνου της Τουρκίας, ο Υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις βαθιές ιστορικές σχέσεις και τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς αδελφοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων για περισσότερα από 600 χρόνια, και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως εκδήλωση αυτών των δεσμών αδελφοσύνης αιώνων, η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Σκοπίων».

Πρόσθεσε πως υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, ιδίως στον πολιτικό, στρατιωτικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό και τον τουριστικό τομέα:

«Η συνεργασία μας αναπτύσσεται συνεχώς. Στην πραγματικότητα, η αρμονία και η ειρήνη της κοινωνικής δομής των Σκοπίων είναι εξαιρετικά σημαντική για τα Βαλκάνια και αποτελεί επίσης παράδειγμα.


»Η αλληλεγγύη και η στενή συνεργασία μεταξύ μιας ισχυρότερης και πιο ευημερούσας χώρας (των Σκοπίων) και της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της και μια σεβαστή δύναμη στον κόσμο, θα συμβάλει περισσότερο στην ασφάλεια των Βαλκανίων», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.The Hellenic Information Team
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη