1 Οκτ 2023

Σκηνές Φαρ Ουέστ τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο

 


Σκηνές Φαρ Ουέστ τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο της πόλης και εκλεκτός υποψήφιο της Ν.Δ. για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο Αχιλλέας Μπέος φαίνεται ότι έχει απασφαλίσει και τραμπουκίζει όποιον έχει αντίθετη γνώμη από.. αυτόν και τολμά να του ασκήσει κριτική.

Σε μια πόλη που για 30 ημέρες έχει μεταμορφωθεί σε λίμνη, οι κάτοικοι πνίγονται από τις λάσπες και δεν έχουν ούτε νερό. Αντί λοιπόν, ο «άριστος» δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος να προσπαθεί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, πρωταγωνιστεί τα τελευταία 24ωρα σε επεισόδια με ύβρεις και τραμπουκισμούς, δείχνοντας ότι ο άνθρωπος έχει κυριολεκτικά χάσει τον έλεγχο.

Ο Μπέος πήρε τη μάνικα και έβρεξε πολιτικό του αντίπαλο

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο και θύμα τον γνωστό δικηγόρο της πόλης του Βόλου, Γιώργο Ταταριώτη, έξω από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου σημειώθηκε την Παρασκευή (29/09).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, την ώρα που ο καθαρισμός της πόλης γινόταν στην οδό Δημητριάδος, μπροστά από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου, ο Αχιλλέας Μπέος άρπαξε το χέρι του καθαριστή του δρόμου και έστρεψε την μάνικα στον κ. Ταταριώτη, που χτυπήθηκε με την δύναμη του νερού. Ο δικηγόρος που βρισκόταν έξω από το εκλογικό κέντρο με πολλούς ακόμα υποψηφίους, δεν αντέδρασε. Όλοι «πάγωσαν» και όπως δήλωσε η δικηγόρος, κ. Μαρίνα Μωραΐτου, φάνηκε καθαρά πως ο Αχιλλέας Μπέος περίμενε αντίδραση για να προκληθεί φασαρία, καθώς συνοδευόταν από κουστωδία δημοτικών συμβούλων του.

Ο κ. Ταταριώτης, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση και δέχτηκε το χτύπημα του νερού, κάλεσε την Αστυνομία και ο Αχιλλέας Μπέος παρέμενε απέναντι από το εκλογικό του αντιπάλου του. Όταν έφτασε η Αστυνομία, ο Αχιλλέας Μπέος πλησίασε τους αστυνομικούς και, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, είπε: «Πάρτε τα στοιχεία του χασοδίκη και κάντε του αλκοτέστ». Οι αυτόπτες μάρτυρες στην πλειονότητά τους ήταν δικηγόροι, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του συναδέλφου τους, Νίκου Παπαπέτρου, όπως και ο κ. Ταταριώτης.

Πάντως, ο Αχιλλέας Μπέος και η συνοδεία του δεν αποχωρούσαν αναμένοντας να υπάρξει αντίδραση. «Εμείς είδαμε τον Αχιλλέα Μπέο να περνάει από τη Δημητριάδος με δύο υδροφόρες και να τον ακολουθεί ένας κάμεραμαν σκαρφαλωμένος στην υδροφόρα, μαζί με τους συμβούλους και κάποιους συνοδούς του. Ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε, ούτε κανείς νοιάστηκε, για την παρουσία του. Αμέσως μετά συνέβησαν όσα σας περιγράφω», δήλωσε η κ. Μωραΐτου. Επισημαίνεται πως ο κ. Ταταριώτης υπέβαλε μήνυση.

«Ο Κασσελάκης να πάρει τον Τάιλερ και να πιάσουν τα φτυάρια στον Βόλο»

Ειρωνικός απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, και στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής (29/09) ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στον Βόλο, ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Να έρθει το συντομότερο αλλά να πάρει τον Τάιλερ και όχι τον τέιλορ, τον ράφτη, για να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε τα φτυάρια να βοηθήσει».

Ο δήμαρχος Βόλου χαστούκισε πλημμυροπαθή

Η οργή των κατοίκων στον Βόλο ξεχειλίζει μετά το πέρασμα τόσο της κακοκαιρίας Daniel όσο και της κακοκαιρίας Elias, που αμφότερες σάρωσαν τον Βόλο εντός 20 ημερών. Ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε εκτός εαυτού, το Σάββατο (30/09), και χειροδίκησε εναντίον πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες.

Από χθες το απόγευμα (29/09) βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Μάλιστα, την Παρασκευή, αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που εμφανίστηκε ξανά το πρωί του Σαββάτου (30/09), βρήκε τους κατοίκους στη… θέση τους. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και, ύστερα από λίγο, στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι, γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος, του είπε «άντε γ…». Τότε, ο δήμαρχος του Βόλου τού επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την Αστυνομία να παρακολουθεί απλά την σκηνή.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης να άρει την υποστήριξή του στον Μπέο»

Μετά το αποτρόπαιο περιστατικό στον Βόλο, με παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να άρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου για τη δημαρχία της θεσσαλικής πόλης.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγραψε: «Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου».

Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε το εξής: Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που "πνίγουν" τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων Αρχών; Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

Η απάντηση του δημάρχου Βόλου

Τη δική του απάντηση, μετά το περιστατικό χειροδικίας εναντίον πολίτη το πρωί του Σαββάτου (30/09), έδωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας πως «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπέος έγραψε: «Κυκλοφορεί, την τελευταία ώρα, ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ενάν μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

https://www.ieidiseis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη