1 Οκτ 2023

Χάος στην Ουκρανία: Στρατιωτικό τρένο χτυπήθηκε με πυραύλους Ισκαντέρ


Τρομερή καταστροφή στην Ουκρανία καθώς Ρωσικοί πύραυλοι Ισκαντέρ κατέστρεψαν ένα τρένο με τεθωρακισμένα οχήματα και δύο ταξιαρχίες, σε δυο διαφορετικά χτυπήματα.


Η ανακοίνωση έγινε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από την πρόσκρουση με τις χαρακτηριστικές ισχυρές εκρήξεις. Η λεζάντα στα βίντεο δείχνει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το πυραυλικό συγκρότημα Iskander. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, οι αξιωματικοί πληροφοριών εντόπισαν στην περιοχή του Μικολάιβ τον τόπο φόρτωσης στο τρένο, με τεθωρακισμένα οχήματα της 38ης ξεχωριστής ταξιαρχίας πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, για να ενισχύσουν τις μονάδες στην πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, το δεύτερο χτύπημα κατάφερε να πλήξει την περιοχή συγκέντρωσης μονάδων της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Κουράχιβ προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ.

Από την ουκρανική πλευρά δεν έχει υπάρξει σχόλιο για τους Ρωσικός ισχυρισμούς μέχρι στιγμής


Δείτε το βίντεο

Το βεληνεκές του πυραυλικού συστήματος Iskander μπορεί να φτάσει τα 500 χιλιόμετρα. Το οπλοστάσιό του περιλαμβάνει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, οι οποίοι δημιουργούν ψευδείς ηλεκτρονικές παρεμβολές καθώς πλησιάζουν τον στόχο τους. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη