21 Οκτ 2023

Αίτημα από τις ΗΠΑ για χρήση μιας ακόμη αεροπορικής βάσης στη χώρα μας! Ετοιμάζουν μεταστάθμευση βομβαρδιστικών


Και ενώ η «φωτιά» στην Μέση Ανατολή «φουντώνει» με κίνδυνο να εμπλακούν και οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Open, έκαναν αίτημα στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν και δεύτερη βάση, πέραν της Σούδας, για τα αεροσκάφη τους, καθώς στην Κρήτη με τόσα που έχουν φέρει επικρατεί συνωστισμός!

Η Σούδα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν μπορεί να δεχτεί άλλα αεροσκάφη.

Αξιοσημείωτο είναι πως η βάση της Σούδας, λόγω και των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων και του συναγερμού επικρατεί, έχει δεχθεί τόσα αεροσκάφη – ανάμεσά τους και μεταγωγικά- που δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλα.


Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τη χώρα μας, να μελετηθεί σε ποιες αεροπορικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια μπορούν να παράσχουν διευκολύνσεις για ανεφοδιασμό, αλλά και στάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών.
Εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα- Ποια αεροπορική βάση θα διαθέσει η Ελλάδα;

Η αεροπορική βάση του Αράξου που είναι η έδρα της 116 Πτέρυγας μάχης που φιλοξενεί F-16M (Block 52+ Advanced) είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες κατά την εκτίμησή μας να "δοθεί "από την χώρα μας γιαυτό τον σκοπό.

Σημειωτέον ότι στην υπόψη βάση πρόκειται να εγκατασταθούν τα "Ελληνικά" F-35 το 2028 που θα μας δοθούν από τις ΗΠΑ. Κλείνουμε επισημαίνοντας ότι μια καλή πρόταση από Ελληνικής πλευράς θα ήταν να "δοθούν" τα δύο αεροδρόμια της Ρόδου (Διαγόρας και Μαριτσών) λόγω εγγύτητας με το Ισραήλ και δυνατότητας να φιλοξενήσουν πολυάριθμα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα στην πράξη να εκπέσουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί για αποστρατικοποίση των Δωδεκανήσων.

Ωστόσο εκτίμησή μας είναι ότι τελικά η αεροπορική βάση του Αράξου θα είναι εκείνη που θα φιλοξενήσει τελικά τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

https://www.pentapostagma.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη