27 Νοε 2023

Black Friday και τιμαί ηλαττωμέναι!...


Κάποτε οι κινηματογράφοι –τουλάχιστον οι αθηναϊκοί – λειτουργούσαν καθημερινά από το πρωί. Και συχνά γέμιζαν εν ώρα εργασίας. Έμπαινες, έβλεπες την ταινία και μετά συνέχιζες για τις δουλειές σου. Ο συλλέκτης Μάκης Σουρμπής, με εκλεκτό υλικό που δημοσιοποιεί, ανέβασε μαζί με πολλά άλλα ντοκουμέντα παλαιών εποχών, αυτό το... διαφημιστικό του Σταρ για την ταινία Τα τέσσερα φτερά.
Το κείμενο από την κορυφή έως το τέλος είναι απίθανο! «Καλούμεν εις συναγερμόν όλους τους φίλους του κινηματογράφου εις την μεγάλη μας πρεμιέρα» αναφερόταν στην αρχή της αφίσας. «Μια μεγάλη αγάπη, που οδηγεί στους πιο απίστευτους ηρωισμούς, στις πιο άφθαστες περιπέτειες!» διαβάζουμε κάπου στο μέσον. Αλλά το καταπληκτικό το βρίσκουμε στο τέλος του διαφημιστικού με εκείνο το
«Τιμαί ηλαττωμέναι» για όσους θα πήγαιναν από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι. Ήταν η εποχή που στις γεμάτες κινηματογραφικές αίθουσες άκουγες το «Κανένας πρωινό;» για να αδειάσουν θέσεις και να κάτσουν οι βραδινοί θεατές.
Η πρώτη προβολή των Τεσσάρων φτερών, με τας «ηλαττωμένας τιμάς», έγινε Παρασκευή. Ένα πολύ πρώιμο κινηματογραφικό Black Friday.


harddog-sport.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη