29 Νοε 2023

Η απάτη του γιατρού «David»: Έβγαλαν 200.000 ευρώ πουλώντας πλατωνικούς έρωτες στο Facebook


Με επαγγελματικό τρόπο φιλοτεχνούσαν τα προφίλ τους στο Facebook τα μέλη της σπείρας που… πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες για να τους αποσπάσουν χρήματα.
Το iEidiseis αποκαλύπτει το χρονικό της υπόθεσης, που άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2022 μετά από δύο καταγγελίες γυναικών, μίας 42χρονης και μίας 77χρονης. Οι δύο γυναίκες προσκόμισαν στους αστυνομικούς το σύνολο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλλαξαν με τους άντρες που συστήθηκαν ως πλούσιοι γιατροί, όπως και τα αποδεικτικά των καταθέσεων που έκαναν στους λογαριασμούς που οι τελευταίοι είχαν υποδείξει σε αυτές.

Μερικά από τα ονόματα των «γιατρών» ήταν «David», «Schneider Muller», «Leonard Norman».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ζήτησαν την άρση του τραπεζικού απορρήτου, από την οποία προέκυψε ότι τα χρήματα που έπαιρνε η σπείρα από τα θύματά της κατατίθεντο σε εννιά διαφορετικούς λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών με δικαιούχους άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Ακολούθησε μελέτη των στοιχείων που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες στην Αστυνομία, βάσει των οποίων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν αναλήψεις των χρημάτων από ΑΤΜ που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Αμερικής, Αχαρνών και Πατησίων), όπως και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου, Βασιλίσσης Όλγας, Εγνατίας, Διοικητηρίου). Για τουλάχιστον ένα χρόνο οι εμπλεκόμενοι και δικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών διέμεναν στις περιοχές αυτές, ωστόσο, ξαφνικά εξαφανίστηκαν (πιθανότατα αντιλαμβανόμενοι ότι η δράση τους έχει καταγγελθεί από τα θύματα). Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα θύματα είναι σημαντικά περισσότερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, από τον Οκτώβριο του 2021 και για ένα χρόνο έφτιαχναν προφίλ στο Facebook ως γιατροί που εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς. Προσέγγιζαν ανυποψίαστες γυναίκες και ανέπτυσσαν με αυτές μέσω γραπτών μηνυμάτων τακτική επικοινωνία με αποτέλεσμα οι τελευταίες να πειστούν ότι ταυτόχρονα συνάπτουν με αυτούς πλατωνικό ερωτικό δεσμό.

Με τη μεθοδολογία αυτή, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά (1.500 έως 35.000 ευρώ κάθε φορά) σε λογαριασμούς Ελληνικών τραπεζών, προκειμένου διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους και μετέπειτα να έρθουν στην Ελλάδα να τους συναντήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 206.738,03 ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι αναζητούνται, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

https://www.ieidiseis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη