2 Δεκ 2023

ΝΔ: Συνεχίζεται η εσωκομματική διαμάχη για την προεδρία της ΚΕΔΕ


Συνεχίζεται στη ΝΔ η εσωκομματική «μάχη» για την προεδρία της ΚΕΔΕ μεταξύ του νυν προέδρου, δημάρχου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών, δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυρίζογλου δηλώνει στους συνομιλητές του ότι εκείνος έχει το χρίσμα της ΝΔ. Ωστόσο, όσο Μαξίμου και Κυρ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνουν επισήμως θέση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, ήταν στις 4 Ιουλίου 2023, για τη στήριξη του Κ. Μπακογιάννη αναφορικά με την προεδρία της ΚΕΔΕ. Δηλαδή, με βάση την τελευταία ανακοίνωση, η ΝΔ πρόκειται να στηρίξει τον ηττημένο δήμαρχο Αθηναίων, κάτι που, βεβαίως, μοιάζει παράλογο.

Όπως έχει γράψει το aftodioikisi.gr, ο έτερος «γαλάζιος» διεκδικητής της προεδρίας της ΚΕΔΕ, Γρ. Κωνσταντέλλος έχει ζητήσει ο επικεφαλής της παράταξης και άρα και της ΚΕΔΕ, να επιλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, παρόμοιες με αυτές του 2019, όταν επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ τέθηκε ο δήμαρχος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το 525 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση έχει διαμηνύσει πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο ο ίδιος θα διαχωρίσει τη θέση του από τη σημερινή παράταξη και θα διεκδικήσει την εκλογή του ως επικεφαλής ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος που θα κατέλθει αυτόνομα τις εκλογές.




Επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες σειρά έχει η Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα ενώ στις αρχές του νέου έτους θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε πολλά μικρά και μεγάλα νησιά της χώρας.

Όπως τονίζει στους δημάρχους με τους οποίους συναντάται στόχος του είναι να συμβάλει στην οριστική αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και στην επίλυση των πολλών χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους δήμου της χώρας. Γι’ αυτό και προχωράει σε ευρύ διάλογο με τους συναδέλφους του προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία μία συνολικής αυτοδιοικητικής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα των μικρών και μεγάλων πόλεων και να κατατεθεί στις αρχές του 2024 σειρά προτάσεων προς τους εκλέκτορες της ΚΕΔΕ, θέτοντας, όπως τονίζει, «σε απόλυτη προτεραιότητα την ουσία του διαλόγου και όχι τα μικροπολιτικά ή κομματικά κριτήρια που δείχνουν να απασχολούν άλλους υποψηφίους».

https://www.aftodioikisi.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη