12 Δεκ 2023

Ο Κασσελάκης αναχωρεί "οικογενειακός για Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη και μετά περιοδεία σε Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ευρώπη....


..... θα επιστρέψει κατά άνοιξη???

Η επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές κινητοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη και αρχίζει ταξίδια στη ελληνική διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μετά τα Χριστούγεννα που σχεδιάζει να περάσει στη Νέα Υόρκη, ξεκινά περιοδείες σε Μελβούρνη και Γιοχάνεσμπουργκ για να βρεθεί κοντά στην ομογένεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ έβαλε μπροστά το προσωπικό του στοίχημα να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και στις επόμενες κάλπες να είναι εκείνος που θα κόψει το νήμα πρώτος.

Ποντάροντας στην τιμωρητική ψήφο που σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν διαχρονικά οι κάλπες για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο βλέπει μια νέα ευκαιρία να ανοίγεται μπροστά του, με την επιστολική ψήφο να του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να τρέξει πιο γρήγορα το σχέδιό του.

Για τον ίδιο η υπόθεση ομογένεια είναι ταυτοτική, από τη στιγμή που με κάθε ευκαιρία και σε κάθε του ομιλία του δεν παραλείπει να αναφερθεί στους ομογενείς, από τους οποίους φιλοδοξεί, εκτός από πρόσωπα, να αντλήσει και εκλογικές δυνάμεις.

Φυσικά στις περιοδείες του κ. Κασσελάκη εντάσσονται και οι επισκέψεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου υπάρχουν ισχυροί πυρήνες Ελλήνων που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα του brain drain της μνημονιακής και όχι μόνο περιόδου.

Στροφή σε πιο ήπια γραμμή
Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι χτίζει ήδη την ατζέντα του για τα ταξίδια αυτά κάνοντας μια διαρκή στροφή στις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πατριωτική Αριστερά στην οποία επενδύει ως νέα ιδεολογική πλατφόρμα έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της σε μια σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στις ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό και αφορούν τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κρίση Μητσοτάκη – Σούνακ για τα γλυπτά του Παρθενώνα με τον κ. Κασσελάκη να εκπλήσσει άπαντες όταν πήρε το μέρος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η αντίδραση του κ. Κασσελάκη στην επίσκεψη Ερντογάν και για τα όσα ακούστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από το στόμα του Ταγίπ Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα».

Η μετριοπαθής και κατά άλλους πατριωτική στάση εκτιμάται ότι εντάσσεται και στη νέα στρατηγική της νέας ηγετικής ομάδας, που στοχεύει πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό ακροατήριο από εκείνο στο οποίο απευθυνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Προϋπολογισμός

Πλέον χαρακτηριστική η περίπτωση των αμυντικών δαπανών, με όλο και περισσότερος στο ΣΥΡΙΖΑ ήδη να βλέπουν θετικά την ψήφισή τους στο προϋπολογισμό, μια τακτική που ακολουθούσαν τα κόμματα εξουσίας τις περιόδους του ακμαίου δικομματισμού.

Το ζήτημα το έφερε στο προσκήνιο ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος έβαλε το ζήτημα της υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών στο λογική της ολικής επαναφοράς της κεντροαριστεράς στο προσκήνιο αρχής γενομένης από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της διάταξης στον προϋπολογισμό που αφορά στις αμυντικές δαπάνες θα μπει στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου πριν ληφθεί η οριστική απόφαση, διευκρίνιζαν κομματικές πηγές κρατώντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο.

Αυτό το επισήμανε και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς όπως σημείωναν κομματικές πηγές θα πρέπει να υπάρχει ενδελεχής μελέτη της διάταξης πριν πουν το «Ναι» στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για το 2023.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ
iefimerida.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη