5 Δεκ 2023

Αφαιρούν από το Ταμείο Ανάκαμψης την καλωδιακή διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου!


Αφαιρείται από το Ταμείο Ανάκαμψης η σχεδιαζόμενη επένδυση για την ανάπτυξη σύγχρονων υποθαλάσσιων καλωδίων – ινών σύνδεσης με την Κύπρο!
Υποτίθεται ότι η ανεκδιήγητη αυτή η απόφαση οφείλεται στην Κομισιόν. Η ευθύνη όμως βαρύνει...κυρίως την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι υψίστης σημασίας τόσο για τον ελληνισμό όσο και για την ίδια την Ευρώπη!

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ουσιαστικά ο προπομπός ανακήρυξης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η σημασία του έργου λοιπόν για τον ελληνισμό είναι τεράστια, ιστορική θα λέγαμε.

Και για την Ευρώπη όμως, ένα τέτοιο έργο είναι εξόχως εμβληματικό. Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή ΑΟΖ, είναι ευρωπαϊκές. Η συγκεκριμένη διασύνδεση θα τεκμηριώνει την εδαφική συνέχεια όχι μόνο του ελληνισμού, αλλά και του ίδιου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στην Ευρώπη και τη Δύση παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Το ζήσαμε με την πραξικοπηματική ακύρωση του αγωγού East Med, τώρα το ζούμε με την ακύρωση της καλωδιακής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη