10 Δεκ 2023

WSJ: Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει νέα επίθεση μέχρι το 2025


Νέα Υόρκη.

Η Ουκρανία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει άλλη μια μεγάλη επίθεση μέχρι το 2025, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα της Νέας Υόρκης, Wall Street Journal.

Η Ουκρανία στρέφεται στη στρατηγική άμυνα αφού απέτυχε να απελευθερώσει μεγάλες περιοχές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίθεσης του 2023, όπως σημειώνεται.
Ταυτόχρονα, η οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη είναι υπό αμφισβήτηση καθώς πολιτικές διαφωνίες προέκυψαν στην ίδια την Ουκρανία.

Ενισχύθηκε ο Πούτιν στο εσωτερικό και το εξωτερικό




«Η ικανότητα της Ουκρανίας να διεκδικήσει μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της είναι τώρα υπό αμφισβήτηση, ενώ η οικονομική μετατόπιση του Πούτιν εν καιρώ πολέμου ενίσχυσε τη θέση του στον πόλεμο και, πιο πρόσφατα, στη διπλωματική σφαίρα», αναφέρει το άρθρο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ουκρανία έχει εξαντληθεί σοβαρά από τον πόλεμο και ότι χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει.

Το άρθρο γράφτηκε στην ουκρανική πόλη Liman και το ρεπορτάζ του αναφέρει ότι σε αυτό το τμήμα του μετώπου, τόσο τα ουκρανικά όσο και τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για μια μακρά άμυνα, φτιάχνοντας μεγάλα και βαθιά χαρακώματα και υψώνοντας άλλες οχυρώσεις.

Ωστόσο, ένας τέτοιος πόλεμος θέσεων δεν σημαίνει ότι τα μέρη δεν θα διεξάγουν επιχειρήσεις ελιγμών, επιπλέον, παραμένει το ναυτικό θέατρο επιχειρήσεων, σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου.



Εν πάση περιπτώσει, λέει, έγινε επιτέλους σαφές ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς.



The Hellenic Information Team
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη