9 Φεβ 2024

Η Βουλή επιβεβαίωσε ότι έκανε λάθος με τη ψήφο του Γιώργου Καρασμάνη – Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια


Το γεγονός ότι έγινε λάθος με την ψήφο του γαλάζιου βουλευτή Πέλλας, Γιώργου Καρασμάνη επιβεβαίωσε η Βουλή, με το τελικό αποτέλεσμα της ψήφισης του... νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να είναι 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών».
Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών άλλαξε μετά το λάθος που έγινε με την ψήφο του Γιώργου Καρασμάνη. Κάτι δεν λειτούργησε καλά κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας με το ηλεκτρονικό σύστημα και ο Γ.Καρασμάνης αναγκάστηκε να δηλώσει την αρνητική του ψήφο με τον παραδοσιακό τρόπο. Από αβλεψία ωστόσο, ενός υπαλλήλου καταγράφηκε στα «ναι». Ο ίδιος από χθες το βράδυ φερόταν ενοχλημένος, λέγοντας πως κόλλησε η κάρτα του και ότι ψήφισε «όχι» επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί όλων των άρθρων.

Σε επίσημη ανακοίνωση για τη διόρθωση του χθεσινοβραδινού αποτελέσματος ψηφοφορίας αναφέρεται πως «κατά τη χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη