29 Μαρ 2024

Δύο κυβερνητικά στελέχη εργάζονται σκληρά για την επόμενη μέρα – O ένας θεσμικός με μεγάλες άκρες στο ελληνικό επιχειρείν, ο δεύτερος στενά κομματικός με φίλους σε όλη τη κυβέρνηση – Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για τον εαυτό του μετά τις ευρωεκλογές!


Το άγνωστο τοπίο που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση με τα μεγάλα προβλήματα μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο, με τις αρρυθμίες μέσα στο υπουργικό.. συμβούλιο αλλά και το θέμα των Τεμπών φαίνεται πως κάποιοι ανώτεροι κυβερνητικοί θέλουν να το αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Όπως λέγεται στα πολιτικά γραφεία, υπουργικό στέλεχος με μεγάλο ειδικό βάρος έχει αρχίσει και βγαίνει προς τα έξω δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει να είναι ο νούμερο 1 μνηστήρας στην μετά-Μητσοτάκη εποχή.

Μάλιστα, τονίζει ότι αυτή η εποχή μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός κοιτάζει λοξά και για ευρωπαϊκές καρέκλες ή διεθνείς θέσεις με κύρος.

Ο υπουργός αυτός διαθέτει μία χαρακτηριστική υπεροπλία σε στηρίγματα από επιχειρηματικά κέντρα.

Υπάρχουν καναλάρχες που παίζουν σταθερά την υποψηφιότητά του, υπάρχουν μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα (μιλάμε για κολοσσούς) τα οποία ποντάρουν στην αρχηγία του.

Τα κέντρα αυτά τα έχει υπηρετήσει και με την προηγούμενη επαγγελματική του ιδιότητα.

Έχει μία καλή έξωθεν μαρτυρία και μία χαρακτηριστική δημοτικότητα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην βάση.

Αλλά και στην ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία έχει σταθερά ερείσματα.

Μάλιστα, φαίνεται να τα έχει βρει με πρώην πρόεδρο του κόμματος ενώ ένας άλλος πρόεδρος έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, εδώ και πολλά χρόνια.

Στην πρόσφατη κόντρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου με γνωστό μιντιακό κέντρο επίτηδες δεν πήρε θέση, ούτε ανήρτησε κάτι για να υπερασπιστεί τον Πρωθυπουργό.

Το μητσοτακικό σύστημα φυσικά δεν περίμενε αυτή την φάση, για να καταλάβει ότι ο υπουργός απεργάζεται την επόμενη μέρα στη κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως, υπάρχει και έτερο υπουργικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στη γαλάζια βάση αφού υπηρέτησε πολλές κομματικές θέσεις.

Η περίπτωσή του θυμίζει τεχνοκράτη, όμως, κατά βάση είναι κομματικός με πολλές γνωριμίες.

Και εκείνος δείχνει να έχει καλά ερείσματα στο επιχειρηματικό τοπίο με σταθερούς παίχτες να ποντάρουν στην ανέλιξή του.

Προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω την εικόνα ότι σπάει αυγά αλλά στην ουσία «όλα είναι επικοινωνία».

Για την οποία, να πούμε, χαλάει αρκετά λεφτά έχοντας ένα τεράστιο επιτελείο.

Το καλό είναι ότι έχει πρόσωπα δικής του επιρροής σε πολλά υπουργεία και οργανισμούς. Όμως, έχει και ισχυρές αντιπάθειες.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δείχνει να τον συμπαθεί καθώς γνωρίζονται χρόνια.

Το θέμα είναι ότι σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα εκλογής νέου αρχηγού ο πρώτος έχει μεγαλύτερη τύχη στην βάση αλλά ο δεύτερος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Βέβαια, και οι δύο πολύ σίγουροι αισθάνονται για τον εαυτό τους όμως, μπορεί να υπάρχει και τρίτη υποψηφιότητα με ιδεολογικό background και σε άλλο ύφος.

Αλλά όπως είπαμε, όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού οι οποίες θα παρθούν με τις ευρωεκλογές.

https://radar.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη