30 Μαΐ 2024

Προειδοποίηση Putin προς Δύση: Μην παίζεται άλλο με τη φωτιά, θα συντριβείτε – Παράνομος ο Zelensky, είναι απλά ένας σφετεριστής

 


Αυστηρή προειδοποίηση προς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε εκ νέου από το Ουζμπεκιστάν όπου είχε μεταβεί ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επ’ αφορμή της αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Putin ανέφερε πως η Δύση, εν γένει, πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά, καθώς χτύπημα της Ρωσίας με δυτικά όπλα θα επιφέρει ισχυρά αντίποινα.
Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα όπλα θα πρέπει να «καταλάβουν με τι παίζουν» και άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει.
«Θα πρέπει να θυμούνται ότι, κατά κανόνα, πρόκειται για μικρές, πολύ πυκνοκατοικημένες χώρες», είπε, προσθέτοντας:
«Αυτός είναι ο παράγοντας που πρέπει να έχουν κατά νου πριν μιλήσουν για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος».
Δυτικοί στρατιωτικοί υπό τον μανδύα του εκπαιδευτή βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία προσποιούμενοι τους μισθοφόρους.
Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό ωστόσο αν εμφανιστεί και ο γαλλικός τακτικός στρατός εκεί θα είναι ένα ακόμα βήμα προς μια παγκόσμια σύρραξη».
Ο Putin σημείωσε ακόμα ότι η Ουκρανία είναι αυτή που έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Δεν θέλουν να συμφωνήσουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, πρόσθεσε.

Παράνομος...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έπαψε να είναι νόμιμος πρόεδρος της χώρας, καθώς έληξε η θητεία του και όλες οι προηγουμένως συναφθείσες συμφωνίες μαζί του θα πρέπει να θεωρηθούν άκυρες, δήλωσε την Κυριακή (26/5/2024) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Και η αλήθεια είναι πως «με την ακύρωση των προεδρικών εκλογών, ο Zelensky σφετερίστηκε την εξουσία».
Ειδικότερα, σχετικά με τη νομιμότητα της ουκρανικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι χρειάζεται σοβαρή και ενδελεχής ανάλυση.
«Όσον αφορά τη νομιμότητα της ουκρανικής κυβέρνησης: πράγματι, πρέπει να γίνε σοβαρή, ενδελεχής ανάλυση, είναι απαραίτητη», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.
Το ουκρανικό Σύνταγμα προβλέπει μόνο την επέκταση των εξουσιών για τη Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο), χωρίς να γίνεται λόγος για επέκταση των εξουσιών του προέδρου.
«Το Σύνταγμα της Ουκρανίας προβλέπει την επέκταση των εξουσιών, αλλά μόνο για τη Ράντα. Δεν υπάρχει τίποτα στο ουκρανικό Σύνταγμα για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι πρόθεση των «ιδιοκτητών» της Ουκρανίας μπορεί να είναι να μεταθέσουν το βάρος των αντιδημοφιλών αποφάσεων στις σημερινές αρχές του Κιέβου.
«Νομίζω, και αυτό δεν σχετίζεται με το Σύνταγμα, ότι ίσως η πρόθεση των σημερινών ιδιοκτητών της Ουκρανίας, που είναι στο εξωτερικό, είναι να επιβαρύνουν την τρέχουσα εκτελεστική εξουσία με την ευθύνη λήψης όλων των αντιδημοφιλών αποφάσεωνόπως η περαιτέρω μείωση του ορίου ηλικίας στράτευσης», είπε ο Putin κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

«Θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες και τους σαμποτέρ»

Προηγουμένως, σε ηχογραφημένο μήνυμα, ο Putin είχε αναφέρει πως 
οι ενορχηστρωτές των τρομοκρατικών επιδρομών στο ρωσικό έδαφος υπολόγισαν λάθος και οι σαμποτέρ θα αντιμετωπίσουν βίαιη απόκρουση.
«Σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αποφασιστικότητα των συνοριακών στρατευμάτων ασφαλείας, πολλές απόπειρες εισβολής στο ρωσικό έδαφος από μισθοφόρους, προδότες και εχθρικές ομάδες σαμποτάζ έχουν ματαιωθεί.
Αυτοί που σχεδίασαν αυτές τις τρομοκρατικές επιδρομές στη γη μας δεν υπολόγισαν σωστά και αντιμετωπίστηκαν με σκληρή και βάναυση απόκρουση» δήλωσε.
«Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να ενεργείτε εξίσου σταθερά και θαρραλέα κατά την εκτέλεση των αποστολών που σχετίζονται με τις ειδικές επιχειρήσεις, συντονίζοντας αποτελεσματικά τη συνεργασία σας με άλλες μονάδες της FSB, με τον στρατό και το ναυτικό, με τις αστυνομικές αρχές, με τους επικεφαλής των περιφερειών και των δήμων», τόνισε, σημειώνοντας ότι τα στρατεύματα ασφαλείας των συνόρων «θα βασίζονται στην υποστήριξη των ανθρώπων που τους θεωρούν αξιόπιστους υπερασπιστές τους.

www.bankingnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη