31 Ιουλ 2024

Οι σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ (1937-1953)» παρουσιάστηκαν στο Waiblingen

 

«Οι σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ (1937-1953)» παρουσιάστηκαν στο Waiblingen
«Οι σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ (1937-1953)» παρουσιάστηκαν στο Waiblingen

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα "Kameralamtskeller" στο κέντρο της παλιάς πόλης του Waiblingen πραγματοποιήθηκε η ιστορική διάλεξη με τίτλο «Οι σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ (1937-1953)».

Εισαγωγικά ο καλεσμένος ομιλητής κ. Vasilis Tsenkelidis (ιστορικός, καθηγητής ιστορίας και κοινωνικοπολιτικών μαθημάτων) εξήγησε την απόφαση του Διεθνούς Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου το 1997 αλλά και την αιτία του ορισμού  της 13ης Ιουνίου ως Ημέρα Μνήμης για τις σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων της ΕΣΣΔ. Στη συνέχεια ανάπτυξε το θέμα ιστορικά, κλέινοντας τη διάλεξη διηγώντας στο κοινό δικές του καταγραφές από ανθρώπους που υπέστησαν διώξεις. Τέλος ο κ. Τσενκελίδης έδειξε φωτογραφίες από διάφορα μνημεία. Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς τον ομιλητή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Καλλιόπη Ζαρογιάννη (εκπρόσωπος της  Griechische Gemeinde Waiblingen και εκπαιδευτικός του Ελληνικού Σχολείου Waiblingen), ο κ. Κωνσταντίνος Κώττας (πρόεδρος του Ελληνικό Σχολείο Waiblingen), η κα. Παρθένα Ιορδανίδου (πρόεδρος της Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ - OSEPE)), ο κ. Μιχαήλ Ξανθόπουλος (πρόεδρος του Σύλλογος Ποντίων Ludwigshafen - Verein der Griechen aus Pontos Ludwigshafen), ο κ. Αλέξανδρος Θεοδοσιάδης (πρόεδρος του Syllogos Pontion Reutlingen) καθώς και φίλες, φίλοι και μέλη του συλλόγου. E-pontos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη