29 Ιουλ 2024

Έλενα Ράπτη: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη & Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων


 Οι τηλεδιασκέψεις, υπό την Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων Έλενα Ράπτη, με τα αρμόδια Υπουργεία, συνεχίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η κα Έλενα Ράπτη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, ενός από τα πλέον νευραλγικά Υπουργεία, για την εξέλιξη των πολιτικών που είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων.

Όπως ανέφερε η κα Ράπτη: 

«Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι κομβικής σημασίας, τόσο για την ενημέρωση όσο και για τον εντοπισμό περιστατικών κακοποίησης παιδιών και η συνεχής επιμόρφωση και καθοδήγησή τους, αναγκαία.

Ήδη, η καμπάνια «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και ο «Κανόνας των Εσωρούχων» έχει μπει στα σχολεία, με όλο το απαραίτητο έντυπο υλικό, που στόχος μας είναι να φθάνει, όχι μόνο στο ίδιο το παιδί αλλά και στους γονείς του.

Προτεραιότητά μας, παραμένει η θωράκιση του σχολικού περιβάλλοντος όπως και κάθε μέρους, όπου δραστηριοποιούνται παιδιά. Και φυσικά, η δημιουργία όλων των απαραίτητων συνθηκών, ώστε κάθε παιδί-θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης, να βρίσκει πρόσφορο και ασφαλές έδαφος, ώστε να μιλά».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη