2 Ιουλ 2024

Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης

 


Συνάντηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Φάνη Παππά είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές και κυρίως ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πωλητές λαϊκών αγορών, όπως η άδικη φορολόγηση τους με το σύστημα των τεκμηρίων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση το σύνολο των πωλητών λαϊκών αγορών, παραγωγών και επαγγελματιών. 

Ταυτόχρονα ο κ. Δερετζής επεσήμανε ζητήματα δυσλειτουργιών που προκύπτουν εξαιτίας του ισχύοντος νομοθετικού ρυθμιστικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα ζήτησε από τον κ. Παππά την παρέμβαση του, ώστε να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των πωλητών, όπως ενδεικτικά με την απρόσκοπτη προσέλευση στις λαϊκές αγορές των παραγωγών, αλλά και με τις απαιτήσεις του νόμου για προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε κάθε θεώρηση της άδειας. Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα ο κ. Δερετζήςσημείωσε με έμφαση, ότι η μόνιμη λύση είναι επιτακτική, καθώς με τις διαρκείς παρατάσεις στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης ένας ολόκληρος κλάδος είναι όμηρος πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην του.  

Με διάθεση συνεργασίας και κατανόησης ο κ. Παππάς συμφώνησε να αναλάβει να μεταφέρει τα προβλήματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η συνεργασία θα φέρει αποτελέσματα διευκολύνοντας τους πωλητές. 

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη