17 Σεπ 2024

Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ο Απόστολος Τζιτζικώστας


 Ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ  Απόστολος Τζιτζικώστας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού  όπως ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν.

 
Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα η επικεφαλής της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού, αναφέροντας συγκεκριμένα:
«O Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι υπεύθυνος για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα των αγαθών και των ατόμων. Υπάρχουν επίσης βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητα αλλά και για μεταβάσεις για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών».

 

 Προτεραιότητες της νέας Κομισιόν, όπως είπε η Φον ντερ Λάιεν, θα είναι η ευημερία, η ασφάλεια και η δημοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι «όλα τα μέρη του Κολεγίου των Επιτρόπων είναι ίσα και όλοι τους πρέπει να συνεργάζονται -και σε αυτό το πνεύμα, κάθε εκτελεστικός αντιπρόεδρος θα έχει χαρτοφυλάκιο με το οποίο πρέπει να συνεργάζεται με άλλους επιτρόπους».

 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανακοίνωση προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 

«Θέλω να εκφράσω σήμερα τη μεγάλη ικανοποίησή μου για το χαρτοφυλάκιο των Bιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, για το οποίο έχει επιλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη